NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ce este astenia de iarnă şi cum putem scăpa de ea. Oboseala cronică şi slăbiciunea, primele semnale de alarmă

Proastă dispoziţie, oboseala cronică şi slăbiciune, cine nu a experimentat pe propria piele astfel de stări? Astenia nu se instalează doar primăvăra, ci şi iarna. Medicii spun că adaptarea la ora sezonul rece se face mai greu, însă nu este dificil să depăşim aceste momente. Vinovată de aceste stări ar fi lipsa luminii soarelui din timpul iernii.

  

Există însă câteva trucuri care pot alunga tristeţea şi starea generală proastă. Nu ne va fi prea uşor să ne adaptăm la ora de iarnă, bioritmul nostru fiind bulversat, într-o oarecare măsură. Ne va fi greu să adormim, de aceea, cel puţin în primele zile vom pierde o oră de somn. Cu toate că schimbarea orei te face să te simţi mai obosit decât în mod normal, medicii spun că una dintre cele mai eficiente măsuri de adaptare rapidă la noua oră este să faci mişcare.

Activitatea fizică te energizează şi te binedispune. Creşte stresul şi apare depresia Un alt efect asupra sănătăţii pe care îl are trecerea la ora de iarnă este accentuarea stărilor de depresie. Mai mulţi psihologi şi psihanalişti susţin că depresia devine mai apăsătoare iarna întrucât aceasta este corelată direct cu sursa de lumină de la soare, care poate trata stările de depresie. Nu doar că iarna cerul este gri dar ziua este mai scurtă, începând cu ora 17.00, fiind deja întuneric afară.

Citește articolul integral pe Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Elveţienii au respins expulzarea străinilor condamnaţi

Redacția

Motivele pentru care colindele de Crăciun rămân în minţile ascultătorilor, enervându-i uneori, dezvăluite de cercetători

Redacția

În ce condiţii munceau românii în anii ’40 şi cum s-a gândit Antonescu să scape ţara de şomeri: „Paraziţii neamului trebuie extirpaţi cu brutalitate“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site