RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce drumuri judetene vor fi reparate in acest an

Consilierii judeteni vor supune aprobarii la sfarsitul acestei saptamani un nou proiect de hotarare privind o serie de alocari de fonduri pentru intretinerea unor drumuri din judet. Consilierii vor discuta un proiect de hotarare privind reparatiile curente din sume defalcate din TVA pentru drumuri.

Se va lua in calcul diminuarea sumei alocate unui capitol cu 1.7 milioane lei si suplimentarea sumei alocate unui alt capitol cu 788 mii lei. Va mai fi luat in calcul si proiectul privind alocarea unor fonduri pentru covoare bituminoase pe DJ 281C din DN 28 Blagesti DN28B Cotnari, pe o portiune de doi kilometri. Suma alocata va fi de un milion de lei. Drumarii ieseni au sperat sa poata obtine si niste fonduri pentru refacerea unor lucrari incepute in urma cu cativa ani si care nu au mai fost finalizate, pentru ca firmele constructoare au intrat in faliment. In discutii intra arterele Podu Iloaiei – Spinoasa, Coropceni – Ciortesti, din zona Pacuret spre comuna Rediu, Vanatori – Horlesti (Rediu), Bohotin -Mosna sau Ciurea – Barnova. Sunt cateva lucrari blocate de prin 2009 sau 2010, in urma unor contracte reziliate, fiind vorba de contractele incheiate cu firme ce au intrat in faliment, cum ar fi societatea Lucrari Drumuri si Poduri. Totodata, s-a incercat si obtinerea unor fonduri pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate de inundatii. In unele cazuri, este vorba de drumurile ce au fost distruse de inundatiile de acum cativa ani si care au ramas in paragina.

  

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Rollerii și bicicliștii revendică un spațiu în municipiu: NewsPascani.com propune autorităților să închidă în weekend centrul pe un sens de mers

Marius Parteni

Bodoașcă îl acuză pe Pantazi de minciună pe tema taxei de salubrizare! Liberalul consideră că aceasta este „o cămătărie”și că primarul se comportă ca un „cămătar” cu agenții economici!

Răzvan Grecu

Ședință extraordinară de Consiliu Local. Situația apei departe de a fi lămurită! Primarul pleacă în concediu! Caietul de sarcini pentru delegarea serviciului, un mister în Primărie!

Răzvan Grecu
Încarcă...