NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Cazul Peng Shuai. Controversele se adâncesc în legătură cu soarta jucătoarei de tenis, în ciuda eforturilor propagandei chineze

Jucătoarea chineză de tenis Peng Shuai, în vârstă de 35 de ani, fostă numărul 1 mondial la dublu şi vedetă în ţara ei, nu a mai avut nicio apariţie publică după ce l-a acuzat că de viol pe Zhang Gaoli, un fost oficial de rang înalt al Partidului Comunist, cu 40 de ani mai în vârstă decât ea.

Din ce în ce mai îngrijorată, comunitatea internațională a sporit presiunea asupra Chinei pentru a obţine informaţii despre soarta sportivei, astfel că sâmbătă, pe rețelele sociale, au apărut  două înregistrări video şi câteva fotografii cu o Peng Shuai zâmbitoare. Însă imaginile sunt departe de a convinge, iar suspiciunea că este vorba doar despre un efort propagandistic grăbit al regimului de la Beijing se adâncește.

Într-un mesaj postat la începutul lunii noiembrie pe contul său oficial de Weibo, Peng Shuai l-a acuzat  pe fostul vicepremier Zhang Gaoli, care era căsătorit, că a abuzat-o sexual timp de cel puțin 10 ani. Totodată, Peng l-a acuzat pe fostul vicepremier că a forțat-o să facă sex în casa lui în urmă cu trei ani. Postarea a fost ştearsă la 30 de minute după publicare, iar Peng nu a mai fost văzută în public.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Cursuri de scufundări, în premieră la Iași

Redacția

Novak Djokovic, aproape de a doborî recordul lui Pete Sampras. Are șanse să încheie anul ca nr. 1 mondial pentru a șaptea oară

Redacția

CSM învinsă la Bacău, în Liga 3. Biruința Miroslovești a produs surpriza rundei în Liga V!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site