RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Cazul care șocat Elveția. Proteste masive după ce judecătorii i-au redus pedeapsa unui violator pe motiv că victima „s-a jucat cu focul”

Statutul neutru al Elveției este pus la încercare zilele acestea de reacția societății civile. Sute de oameni au ieșit la proteste duminică, 8 august, după ce judecătorii unei instanțe au decis să reducă pedeapsa primită de un violator. Motivarea: violul a durat numai 11 minute, iar victima „s-a jucat cu focul”.

La Basel, elvețienii au ieșit cu mic, cu mare pe străzile frumosului oraș, mărșăluind spre Tribunalul Civil. În fața instituției, s-a scandat „11 minute înseamnă 11 minute prea mult!”, ca răspuns la decizia judecătorilor.

Violatorul, iertat de un an și trei luni de închisoare

Oamenii au protestat față de reducerea pedepsei primite de un violator în vârstă de 33 de ani, de la patru ani și trei luni la trei ani de închisoare. Sentința a stârnit furia societății civile nu atât pentru pedeapsa blândă dictată, cât mai ales din cauza motivației judecătorului în caz.

  

Gigantul Alibaba a concediat un manager acuzat de agresiune sexuală. Implicațiile scandalului

10 Aug, 12:40 | Știri externe

Pe ce loc a ajuns Bill Gates în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Efectele divorțului de Melinda, în topul Forbes pe 2021

10 Aug, 12:11 | Știri externe

Afganistan: NATO face apel la talibani să înceteze atacurile

Violul s-a produs în februarie 2020. Victima (33 de ani) a petrecut într-un club de noapte, acolo unde l-a cunoscut pe atacatorul ei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un actor din seria Singur Acasă a fost acuzat că a încercat să-și sugrume partenera. Acesta i-ar fi spus „Așa mori”

Redacția

Benny Gantz, INFLUENT membru al cabinetului de război israelian, se va întâlni luni la Washington cu lideri americani

Redacția

UPDATE | Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării. A depus jurământul de învestitură (VIDEO)

Redacția
Încarcă...