NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

“Caravana Unirii” cu autobuze tricolore ajunge la Pașcani

 Trei autobuze ale Companiei de Transport Public Iaşi, personalizate în culorile drapelului naţional, ajung și la Pașcani.  

Ele vor fi amplasate în centrul municipiului, sâmbătă 13 octombrie începând cu orele amiezii. Autobuzele au fost personalizate  exterior în culorile drapelului național, fiecare dintre vehicule purtând câte o culoare a tricolorului.

  

 Pe caroseriile autobuzelor sunt reprezentate 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referință ale neamului românesc precum și pentru realizările românilor de-a lungul timpului.

 Saloanele autobuzelor sunt transformate în galerii expoziționale neconvenționale, care includ variate informații și materiale foto-video.

 Autobuzul albastru găzduiește o expoziție dedicată evenimentelor istorice din 1916-1918, în autobuzul galben sunt realizate proiecții video cu filme documentare istorice, iar în autobuzul roșu sunt prezentate explicațiile celor 100 de simboluri.

  Proiectul readuce în prim-plan statutul de capitală națională a Iașului în perioada 1916-1918, la Iași fiind puse bazele unirii ce a condus la formarea României Mari. Astfel, pe fiecare laterală a autobuzelor se regăsește mesajul „Iașul salută România Mare!” Proiectul cultural este organizat cu ocazia aniversării centenarului Marii Uniri din 1918.

Advertisements

Related posts

Doi tineri din zona Pașcani, au fost selectați la un festival-concurs internațional de folclor românesc

Oana Cordoneanu

Vesti proaste pentru fumatori. Proiectul pentru modificarea legii anti-fumat a primit aviz NEGATIV

Redacția

Rapsozii Botoșanilor, în concert la Pașcani, de Ziua Principatelor Române (Foto/Video)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site