RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Capat de drum pentru proiectul SMID. Proiectul prevede stația de sortare de la Ruginoasa

Autoritatile iesene vor finalizeze astazi prima etapa a proiectul Sistemului Managementului Integrat al Deseurilor (SMID), derulat in ultimii ani la Iasi.  

Valoarea totala a proiectului este de 69,3 milioane de euro, din care costurile eligibile de 55 milioane euro vor fi acoperite în proportie de 83,5 la suta de Uniunea Europeana, prin POS Mediu, iar contributia locala va fi de 14,7 milioane euro.

Principalele investitii din cadrul proiectului se vor realiza în cadrul a patru contracte de lucrari, iar beneficiarul proiectului este sprijinit în gestionarea si implementarea sistemului de management integrat al deseurilor prin câteva contracte de servicii: asistenta tehnica de management, asistenta tehnica din partea proiectantului pe parcursul derularii executiei lucrarilor, supervizarea lucrarilor de constructii si audit financiar. 

  

“Consiliul Judetean Iasi a finalizat implementarea proiectului Sistemului de Management Integrat al Deseurilor in judetul Iasi- faza I. Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial de Mediu 2007-2013, axa prioritara 2, Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate istoric. Va avea loc o vizita la statia de la Tutora si o prezentare ulterioara a proiectului”, au aratat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi. Proiectul a prevazut constructia unei statii unice la Tutora, a doua statii de sortare la Baltati si Ruginoasa, achizitie de utilaje si pubele.

Sursa: iasitvlife.ro

 Citește și: {loadpostion articlescategoryload}

Related posts

Balcon la parterul blocului – solicitarea unui păşcănean care nu se înţelege cu vecinii

Ema Roman

Canalizare cu probleme la Pașcani. Sistemul nu face față ploilor abundente

Marius Parteni

Bugetul municipiului a fost adoptat! Niciun amendament al opoziției nu a trecut!

Răzvan Grecu
Încarcă...