NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Campanie grea pentru Rățoi la Miroslovești. Bunurile din domeniul privat al comunei vizate de firma unui pesedist

Primăria comunei Miroslovești are de la începutul acestui an conturile blocate, iar ca urmare a acestui fapt proiectele pentru comunitate ale primarului Ionuț Gospodaru sunt blocate. O sentință definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție obligă autoritatea locală să achite către firma Adems SRL Pașcani, ce aparține familiei consilierului județean Dinu Apăvăloaei, suma de 485.000 lei.

 

 Suma provine de la o lucrarea de alimentare cu apă, investiție ce a fost executată parțial de către firma Adems din fonduri guvernamentale și de la Consiliul Județean.  Primarul localității a susținut astăzi în fața camerelor de luat vederi faptul că la această situație s-a ajuns ca urmare a faptului că executantul lucrării a prezentat situații de lucrări nesemnate de către un diriginte de șantier, iar banii pentru acestea nu au putut fi decontați.

  

 Astăzi la sediul Primăriei a ajuns Lăcrămioara Mereuță, un executor judecătoresc angajat de firma Adems SRL pentru a discuta cu șefii Primăriei despre modalitatea de recuperare a banilor. Aceasta a amenințat șefii Primăriei că dacă nu vor fi identificate surse pentru plata sumei restante se va trece la identificarea bunurilor din domeniul privat al comunei, care riscă să fie înstrăinate.

 ”Am primit asigurări că se va asigura suma necesară stingerii debitului, dacă nu, vom identifica bunurile din domeniul privat pentru a fi vândute”, a declarat Lăcrămioara Mereuță, executor judecătoresc.

 În fața acestei situații primarul Ionuț Gospodaru ridică neputincios din umeri. El a lăsat să se înțeleagă că vor fi sacrificate unele proiecte de dezvoltare pentru a fi plătită suma.

”Este o hotărâre judecătorească definitivă, care ne obligă să achităm banii. S-a ajuns aici pentru că unele situații de lucrări nu au fost semnate de un diriginte de șantier, iar banii pentru lucrări nu au putut fi decontate. Vom face demersurile necesare pentru a obține ajutor de la Consiliul Județean”, a spus Ionuț Gospodaru.

 Problemele apărute în derularea acestei investiții au mai fost prezentate de postul nostru de televiziune. În ultimii patru ani între Primărie și societatea Adems SRL au avut loc procese, soldate într-un final cu o decizie favorabilă firmei familiei consilierului județean.

 Surprinde însă decizia celor de la Adems de a trimite executorul judecătoresc să le recupereze banii, cu o lună înainte de startul campaniei pentru alegerile parlamentare. Întrebat de reporterii noștri dacă nu îi face campania grea lui Neculai Rățoi consilierul Dinu Apăvăloaei ne-a spus:

 ”Eu munca copiilor nu o transfer în sfera politicului. Sincer să fiu, nu îi va afecta cu nimic cariera lui Rățoi. Este un om capabil, cu coloană vertebrală și cuvântul este cuvânt”.        

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Bataie ca-n codru, in comuna Mircesti

Redacția

A sfeclit-o pe bune: dosar penal pentru un tânăr hoț din Heleșteni

Răzvan Grecu

Copil nenorocit pe viață de gașca sălbatică a unui afacerist. Familia imploră după dreptate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site