RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorEveniment

Campanie de informare privind Planul Național Strategic 2023 – 2027 în comunele Vânători și Sirețel

Joi, 12 ianuarie, consilieri din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Iași au organizat întâlniri de informare și consiliere în comunele Sirețel și Vânători. La întȃlnirile ce au avut loc la sediul primăriilor din cele două localităṭi, au participat 27 de fermieri care au fost informați cu privire la:

Programul Național Strategic 2023-2027 (PNS) ce cuprinde instrumente de sprijin finanțate atât din Fondul European de Garantare Agricolă (plățile directe și intervenții sectoriale, măsuri pentru susținerea pieței), cât și din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Ruraă (politica de dezvoltare rurală). Hotărârea nr. 1569/28.12.2023 privind privind aprobarea programului de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate pentru anul 2023. Modul de înființare și funcționare a formelor asociative.

Condiții de înscriere și participare la cursurile de formare profesională, cursuri de calificare și de instruire, organizate de D.A.J.Iași. Cursuri de instruire pentru utilizatorii de produse pentru protecția plantelor. Înființarea de Puncte Gastronomice Locale (PGL).

La finalul întâlnirilor de informare consilierii Direcṭiei pentru Agricultură Judeṭeană Iaṣi au răspuns punctual întrebărilor adresate de participanṭi.

  

Related posts

Invitație în “Mica Bucovină” pentru cadrele didactice și elevi, în săptămâna “Școala Altfel”

Marius Parteni

Pod rutier recepționat astăzi în comuna Hărmănești

Marius Parteni

„Fără femei!” Ținută la poarta Universității, umilită și jignită de profesori, Sarmiza Bilcescu a devenit prima femeie avocat din Europa

Redacția
Încarcă...