NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Campania a trecut, dar localnicii din Blăgești continuă să care apă cu bidoanele. ApaVital nu mai face branșamente gratuite, iar magistrala cu apă nu este pusă în funcțiune (DOC)

Sistemul de alimentare cu apă potabilă, marea problemă a cetățenilor din suburbia Blăgești, nu a fost pus încă în funcțiune așa cum s-a promis în campania electorală.  

ApaVital anunța că până la finele lunii mai, sistemul de alimentare cu apă va fi pus în funcțiune, iar cetățenii vor beneficia de apă, dar în realitate aceștia continuă să care apa cu bidoanele de la cișmele din localitate.

Totul se dovedește a fi încă o mare minciună promovată de șefii operatorului județean, în cârdășie cu edilul municipiului și aparatul de propagandă al acestuia. Realitatea este alta decât cea promisă oamenilor din Blăgești. Copiii, tinerii sau bătrânii parcurg zilnic distanțe foarte mari până la izvoarele cu apă potabilă.

  

”Venim de la 200 metri distanță să cărăm apă pentru consumn. Facem asta de ani de zile. Sperăm că vine odată apa și pe strada noastră. Așteptăm să tragă pe străzile secundare”, ne-a declarat Teodor Chișcoman.

Promisiuni uitate după campanie

Pe strada principală, operatorul ApaVital a montat conducta pe o distanță de aproximativ 2.200 metri, însă aceasta nu a fost pusă în funcțiune. Concomitent cu aceste lucrări, o parte din oameni au săpat șanț pentru a se branșa, dar mulți nu au bani de materiale.

“Car apă cu bidoanele de când m-am însurat aici. De aproximativ 30 de ani de zile”, ne spune Vasile Lăbonțu.

Omul s-a branșat la conducta de apă, dar mai are nevoie de bani pentru apometru și celelalte materiale. ”M-am racordat, trebuie să fac căminul și să cumpăr apometrul. Costurile se ridică la aproximativ 1.200 de lei. Nu știm când se va trage. Noi dăm banii acum, dar nu știm când vom avea apă”, ne mai povestește omul.

Șefii ApaVital au mințit încă odată pășcănenii

Locuitorii străzii principale din Blăgeștri ar fi trebuit ca până la această dată să beneficieze de apă. În campania electorală presa aservită primarului îndemna cetățenii din Blăgești să nu plece urechea la bârfe. Mai mult printr-un comunicat, ApaVital anunța următoarele: ”Pentru a înlătura orice neînțelegere sau greșită interpretare a investițiilor realizate de către SC ApaVital, informăm pe această cale cetățenii din suburbia Blăgești a municipiului Pașcani că la sfârșitul lunii mai a acestui an se va finaliza investiția în valoarea de aproximativ 4,3 miliarde lei vechi în realizarea rețelei magistrale de apă, începută în anul 2015, de-a lungul drumului principal, de la intrarea dinspre Târgu Frumos până la bariera spre Pașcnai, în lungime totală de 2.200 metri. Investiția din fonduri proprii cuprinde inclusiv execuția propriu-zisă a branșamentelor locuințelor individuale, pentru clienții care își vor manifesta dorința de a încheia contracte de furnizare. Branșările vor începe odată cu darea în funcțiune a conductei magistralei din suburbia Blăgești, respectiv până la sfârșitul lunii mai 2016”, scrie în comunicatul ApaVital, postat pe site-ul BitTV în data de 20 aprilie 2016.

“Au întors-o ca la Ploiești”!!!

După campania electorală, ApaVital și-a schimbat atitudinea. Actualitatea TV a solicitat o serie de informații legate de această investiție pe care vi le prezentăm. La întrebarea când va fi pusă în funcțiune magistrala, reprezentanții operatorului ne-au comunicat: ”Lucrările din cadrul acestui proiect vor fi finalizate până pe data de 15.07.2016, mai fiind necesară realizarea următoarelor lucrări: montarea a doi hidranți de incendiu, spălarea conductei, readucerea amplasamentului la stadiul inițial. Conducta va fi pusă efectiv în funcțiune după 15.07.2016, data exactă urmând a fi stabilită după realizarea testelor de presiune și de calitate a apei, care vor fi făcute după spălarea conductei”, se arătă în comunicatul remis de ApaVital.

Referitor la branșamentelor locuințelor, reprezentanții operatorului au mințit încă odată populația. Lucrările se vor executa numai pe banii beneficiarior:„În conformitate cu prevederile legale și cu normativele ANRSC aflate în vigoare, cheltuielile de branșare sunt suportate de beneficiari, operatorii realizând execuția lucrărilor. Excepție fac branșamentele realizate în cadrul proiectelor cu finanțare UE, în cazul cărora prin contractul de finanțare sunt acoperite inclusiv cheltuielile de branșare”, se mai arată în comunicatul celor de la ApaVital.

Primarul tace: Se pregătește de Zilele Municipiului

Am încercat astăzi să obținem un punct de vedere despre această situație și de la primarul municipiului, Dumitru Pantazi. El nu a răspuns apelurilor telefonice.

Cum este posibil ca reprezentanții operatorului ApaVital să își schimbe de la o zi la alta gândirea este ușor de înțeles. Încă odată se demonstrează faptul că pentru a ajunge la putere unii candidați au fost în stare să facă orice.

Setea de putere a politicienilor este extrem de mare! Dar de setea oamenilor din Blăgești, nimănui nu-i pasă!

Vezi doc: 

Advertisements

Related posts

Drumul Paşcani -Cotnari este într-o stare jalnică: gropile sunt una lângă alta! (VIDEO)

Redacția

Adunarea Generală a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România

Redacția

Primăria modifică Regulamentul de Organizare și Funcționare a CSM Pașcani

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site