RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Camera Deputaților a respins OUG 13 și a adoptat OUG 14

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi “pentru” şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13. De asemenea, a adoptat și Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi “pentru” şi trei abţineri. 

 

OUG 14 a primit 292 de voturi “pentru”, un deputat s-a abţinut, iar alţi trei au fost prezenţi, dar nu au votat, în timp ce Legea de respingere a OUG 13 a primit 291 de voturi “pentru”, iar trei deputaţi s-au abţinut şi unul nu a votat.

  

Din sală a lipsit de la vot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şedinţa de plen fiind condusă de vicepreşedintele Petru Vlase.

După exprimarea votului, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat că este nevoie acum şi de demisia Guvernului Grindeanu. 

„Asta este soluţia ca partenerii noştri internaţionali să aibă încredere, să primească cu optimism şi speranţă că România este un partener loial, solid. (…) Aţi încheiat epopeea, nu uitaţi, faceţi presiune pe Guvernul dumneavoastră, că tot şi-a recunoscut la Bruxelles greşeală, să demisioneze”, a spus Turcan.

Deputatul PNL Ioan Cupșa a propus adoptarea unui amendament care spunea că „OUG 13/2017 își încetează aplicabilitatea la data intrării în vigoare a OUG 14/2017”, dar amendamentul a fost respins de plen. El a precizat că acest amendament are scopul de a asigura parlamentarii că legea de respingere a OUG 13/2017 nu va fi contestată la Curtea Constituțională.

Camera Deputaţilor este forul decizional în cazul acestor legi.

 

Sursa: digi24.ro

Related posts

Bariera de la Blăgești ar putea să se redeschidă mâine! O primă problemă a fost rezolvată! SNCFR avea în documente o altă situație, decât cea de fapt!

Răzvan Grecu

Curățenia de primăvară este în plină desfășurare la Pașcani!

Iulia Huțanu

Consiliul Județean a finalizat proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor speciale din Județul Iași”. 4 școli speciale din județ au fost modernizate

Răzvan Grecu
Încarcă...