NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Călătorii cu trenul fără bilet urmează să presteze muncă în folosul comunităţii

Pasagerii CFR Călători care sunt prinşi fără bilet ar putea fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii, potrivit unui proiect de modificare a Ordonanţei privind regimul juridic al contravenţiilor, proiect publicat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

 

Astfel, noul proiect propune ca, în cazul în care pasagerul care a fost prins călătorind fără a plăti biletul, nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, organul administraţiei publice locale să sesizeze instanţa de judecată pe a cărei rază teritorială se află domiciliul fiscal al contravenientului, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama de partea din amendă care a fost achitată.

  

CFR Călători încearcă astfel să crească atât încasările, dar şi să diminueze fenomenul călătoriei fără bilet, pe lângă controalele derulate de companie împreună cu poliţia.

Operatorii de transport pe calea ferată, operatori privaţi plus CFR Călători, au transportat în 2011 doar 61 milioane de pasageri, în scădere puternică faţă de anul 2004, atunci când CFR Călători, singura companie care transporta pe atunci pasageri pe calea ferată, înregistra circa 100 milioane de pasageri anual.

sursa oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pandemia îi face pe români să anuleze cumpărarea unei locuinţe

Redacția

Cărți noi de identitate de la 1 aprilie, prevăzute cu cipuri

Redacția

Un medic de familie își refuză pacienții care nu se vaccinează: E dreptul lor, dar așa fac dovada că nu au încredere în mine

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site