NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ca în filmele cu gangsteri: Primarul din Ruginoasa, acuzat de acţiuni de tip mafiot. Viceprimarul Murărescu: “Nu este primar, este un criminal”

Acuze deosebit de grave, făcute de către viceprimarul din Ruginoasa la adresa actualului edil al comunei. Recent instalat în funcţie acesta vorbește despre abuzuri în serviciu și îl acuză pe şeful Primăriei de tentativă de omor organizat.

Ioan Murărescu a cerut să stea de vorbă cu reporterii noştri, pentru a face publică situația în care se află. El susține că nu este lăsat să își facă treaba, ba mai mult, este frecvent amenințat cu moartea.

Fost primar, Murărescu arată cu degetul spre Ionel Muraru, pe care îl acuză că i-a desfăcut șuruburile de la caseta de direcție a mașinii, pentru a-l omorî.“Eu n-am vrut să mai candidez la funcția de viceprimar pentru că știu ce am pățit în 2004. Am fost primar și am plecat din cauza lui Muraru Ionel care mi-a desfăcut în perioada de concediu, cât am lăsat mașina, șuruburile de la caseta de direcție și a vrut să mă omoare. A anunțat pe cineva că e caz urgent, ca să plec eu cu mașina. Acel om poate da declarație. El a vrut să scape de amândoi”, ne-a declarat acesta.

 Cu lacrimi în ochi, bărbatul spune că nu regretă altceva decât faptul că le-a promis concetățenilor săi, că va schimba lucrurile în comună dar, din păcate, a fost și este împiedicat să facă acest lucru. Cu toate acestea, el susține că în trei luni cât a fost la conducere, a realizat pentru comunitate, cât n-au făcut alții în 20 de ani: “Le-am promis cetățenilor din Ruginoasa că dacă în trei luni de zile nu se schimbă imaginea comunei, eu îmi dau demisia. Nu am făcut asta pentru că am fost împiedicat din toate părțile, nu am fost ajutat. Păcat le-am promis oamenilor că o să schimb comuna, dar iată că nu reușesc. Cât am stat în trei luni de zile, nu s-a făcut în 20 de ani, cât am făcut eu în comună, am curățit toate șanțurile, am văruit toți copacii, am văruit toate școlile, am adus lemne, am făcut sala de sport la Dumbrăviță”.

 Acesta susține că nu bea apă de la Primărie şi își aduce întotdeauna de acasă, iar la fel procedează și cu mâncarea. Motivul este faptul că primarul l-ar fi amenințat că îi va pune mercur în alimente, ca să se asigure că scapă de el.

 “Nu am fost ajutat și am fost încolțit de cei din Primărie. Îmi aduceam apă de acasă și mancam numai acasă, pentru că a spus că o să-mi pună mercur în apă și-o să mă termine. Primarul de la Ion Neculce a murit din vina escrocilor. Eu vreau să trăiesc. Am tot ce-mi trebuie, numai liniște nu”, a mai adăugat acesta.

 Viceprimarul susține că este considerat debil, în ciuda faptului că el se simte competent pentru funcția pe care o are: “Am candidat, am ieșit viceprimar, am luat și eu cuvântul, cu toate că contracandidatul meu m-a făcut debil. Eu sunt un model, nu vreau să mor ca un câine, vreau să arăt oamenilor de ce sunt în stare. Deocamdată Ruginoasa nu are mai mulți oameni răi decât buni”.

 Cea mai recentă pățanie despre care a vorbit, a fost situația de duminică, zi în care a fost bătut cu parul în cap, peste mâini și în spate, de către oameni de-ai primarului. Totul s-a întâmplat în timp ce încerca să treacă oile din pășunea Osoi în Pășcănie.

 “Duminică au venit oameni puși de Muraru, să mă omoare. M-am deplasat cu 64 de persoane și m-au bătut. Am pășunat cu oile, două ore. Ungureanu, împreună cu copiii lui, au venit pe la spate și au început să-mi dea cu parul în cap. A fost programat ca joi, să mă îngroape. M-au lovit în mâna la care am pareză. M-au lovit peste spate și în cap și am intrat în comă“, ne-a spus, speriat, bărbatul.

 De asemenea, omul acuză Poliția de la Ruginoasa care nu intrevine atunci când este solicitată: “Poliția stătea pe scaun. Eu dacă eram șef de post ajungeam unde era nenorocirea și nu se întâmpla așa ceva. <Pe Murărescu îl omori, pe ceilalți îi bați>. Asta se cheamă abuz și tentativă de omor, organizată.”

 Viceprimarul susține că sunt diverse persoane, rude cu primarul și nu numai, care îl amenință cu bătaia și chiar trec la fapte, atunci când se ivește ocazia. După spusele acestuia, chiar azi, un angajat al Primăriei l-a amenințat cu un cuțit, spunându-i că nu se lasă până nu îl va omorî.”Azi Buzatu avea cuțit la el și mi-a zis că nu se lasă până nu mă omoară”, mai susţine vicele primar.

 Contactat telefonic Ionel Muraru, primarul comunei Ruginoasa, a spus că nu are nimic de declarat, invitând ziariștii să facă o vizită la Primărie pentru a discuta pe acest subiect, cu angajații instituției. 

 Ionel Murărescu a nu a stat pe gânduri și a făcut plângere la Poliție, în speranța că i se va face dreptate. Am încercat să discutăm cu reprezentanţii IPJ Iaşi despre aceste acuzaţii, dar purtătorul de cuvânt al instituţiei nu a răspuns apelurilor telefonice.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Sărbătoare mare în comuna Heleșteni

Irina Gherasim

O comuna risca sa fie inghitita de apele Siretului

Redacția

Ruginoasa: Manifestări omagiale dedicate Unirii Principatelor Române

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site