RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bolnavii psihici ar putea fi monitorizaţi la domiciliu

Ministerul Sănătăţii intenţionează să îmbunătăţească asistenţa medicală psihiatrică la Iaşi, prin înfiinţarea de noi centre de sănătate mintală. În urma unei întâlniri recente cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, legată de situaţia bolnavilor psihici, conducerea spitalului ieşean susţine că a primit promisiuni ferme în acest sens.

Reprezentanţii unităţii au înaintat mai multe propuneri ministrului de resort privind îmbunătăţirea asistenţei medicale psihiatrice, precum şi supravegherea pacientului după externare.

„Ministrul era foarte bine informat în domeniul asistenţei medicale psihiatrice şi ne-a promis că ne va sprijini. Din cauza lipsei centrelor de sănătate mintală suntem deficitari la supravegherea şi îngrijirea pacienţilor cu afecţiuni psihiatrice grave care sunt externaţi. Nu avem un control că aceştia îşi urmează tratamentul”, a detaliat dr. Lucian Burlea, managerul Spitalului de Psihiatrie „Socola”.

  

„Suntem deficitari la supravegherea pacienţilor cu afecţiuni psihiatrice grave care sunt externaţi” – dr. Lucian Burlea, managerul Spitalului de Psihiatrie „Socola”

Echipe mobile pentru monitorizarea bolnavilor la domiciliu

Concret, conducerea unităţii ieşene a propus înfiinţarea a şase noi centre de sănătate mintală, care să dispună de echipe mobile pentru deplasarea în teren, în vederea evaluării bolnavilor cu afecţiuni psihice. Echipele mobile ar putea vedea astfel dacă bolnavul îşi urmează tratamentul, iar evenimente tragice în care au fost implicaţi în special bolnavii cu schizofrenie ar putea fi evitate.

„În ultimii ani, Iaşul a fost marcat de o serie de evenimente care au avut drept protagonişti bolnavii cu afecţiuni psihice grave. Crime sau fapte antisociale ar putea fi evitate dacă această nouă structură ar funcţiona. De asemenea, am propus Ministerului Sănătăţii recunoaşterea urgenţei în psihiatrie, lucru care nu se întâmplă în prezent”, a mai precizat dr. Burlea.

sursa evenimentul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Aproximativ 15.000 de credincioși la slujba Sfintei Liturghii de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași (FOTO)

Redacția

Cod galben de ploi, în jumătate din ţară, până la ora 20:00. Cum va fi vremea mâine

Redacția

Incendierea și îngroparea deșeurilor devin infracțiuni pedepsite cu dosar penal și închisoare de la 3 la 5 ani

Redacția
Încarcă...