RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

BLOOMBERG: Frenezia elitelor ruse privind viitorul politic în următorul mandat al președintelui Putin

Președintele rus, Vladimir Putin, va efectua o remaniere guvernamentală semnificativă după ce va obține un nou mandat, îi va menține în funcții pe colaboratorii foarte loiali și nu va schimba linia politică generală, nici în privința invaziei în Ucraina, comentează grupul media Bloomberg.

”Elitele de la Kremlin depun eforturi intense pentru funcții în noul mandat al lui Vladimir Putin, în contextul în care Vladimir Putin se va înconjura de loialiști pentru a continua războiul în Ucraina. Putin ar putea efectua o remaniere guvernamentală semnificativă pentru prima dată după anul 2020. Kremlinul nu a definitivat lista numelor și numirilor, dar sunt probabile numeroase modificări, în contextul în care președintele vrea înnoirea echipei la începutul unui nou mandat de șase ani. Nervozitatea privind remanierea guvernamentală este în creștere în rândul elitelor politice și de afaceri, în contextul în care Putin se pregătește de al cincilea mandat în scrutinul din 15-17 martie, care este controlat strâns de Kremlin”, notează grupul media Bloomberg.

”Pentru Kremlin, este important să transmită un semnal de rotație, astfel că va fi nevoie de oameni noi”, afirmă Mihail Vinogradov, expert în cadrul Fundației Politice Sankt-Petersburg.

Conform unor surse, ministrul rus al Energiei,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Reuters: Rusia și Germania vor discuta luna viitoare despre situația din Ucraina

Redacția

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 105: Volodimir Zelenski: Iarna viitoare va fi cea mai dificilă din ultimii 30 de ani/ Norvegia a donat Ucrainei 22 de obuziere autopropulsate

Redacția

LIVE | Război în Ucraina. ZIUA 125: Zelenski: Peste 1.000 de persoane se aflau în centrul comercial din Kremenciuk, bombardat de ruși / Forţele ruse iau cu asalt oraşul Lisiceansk / Ucraina cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Redacția
Încarcă...