RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Blocaj în Coaliţie pe tema desfiinţării SIIJ. Barna: „UDMR nu îşi doreşte ca un angajament din programul de guvernare să devină realitate”

Dan Barna a afirmat că UDMR doreşte desfiinţarea SIIJ în variantă actuală şi mutarea acesteia tot ca Secţie specială pentru magistraţi la Parchetul General. „Adică să schimbăm plăcuţa de pe uşa şi să schimbăm un pic adresa poştală”, a spus vicepremierul. 

„Ministrul Justiţiei, discutând cu colegii din UDMR, a găsit o variantă prin care a propus alternativă să desfiinţăm SIIJ dar să existe o garanţie pentru UDMR. Dacă un magistrat anchetat pentru o faptă de corupţie consideră că procurorii din aria lui de teritorială ar putea să nu fie obiectivi, să poată să ceară mutarea în altă circumscripţie, adică să ceară să fie anchetat de alt parchet. (…) Cei de la UDMR au zis, în primă fază, că ar putea fi de acord, că este o garanţie, după care azi ne-au spus că nu sunt de acord, pentru că dânşii de fapt vor că atribuţia asta să nu fie la DNA, vor că DNA să nu aibă atribuţii în această zonă. Poziţia este de a păstra o secţie specială pentru magistraţi dintr-un raţionament pe care mi-e greu să îl înţeleg”, a declarat Dan Barna marţi, la TVR1.

Vicepremierul a mai adăugat că UDMR se va opune oricărei variante pentru desfiinţarea SIIJ şi că nu există niciun interes al acestui partid ca un angajament din programul de guvernare să devină realitate.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Curtea Internaţională de Justiţie ar putea da miercuri verdictul privind invazia rusă din Ucraina

Redacția

Alexandru Stan: „Nu știu de ce sunt rom, de ce sunt român. Eu sunt cine sunt”

Redacția

Zelenski face o menţiune misterioasă despre şeful serviciului de spionaj al armatei, Kirilo Budanov, despre care Moscova susţine că a fost rănit grav

Redacția
Încarcă...