RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Banii de la Guvern pentru județul Iași, vor ajunge doar doar în comunele și orașele cu primari PSD

Peste 42,5 milioane de lei vor ajunge la Iasi, pentru lucrari de constructie si modernizare in mediul rural. Suma este impresionanta, insa va ajunge doar in comunele si orasele cu primari PSD. Localitatile conduse de edili din alte formatiuni nu vor primi niciun leu, desi in unele dintre ele sunt obiective incepute de ani buni, dar neterminate nici acum.

In acest an, prin programul national de dezvoltare locala vor fi finantate 86 de obiective din 48 de localitati iesene, toate fiind insa conduse de primari PSD. In aceste comune, carora li se alatura si orasele Harlau si Pascani, se vor infiinta sisteme de alimentare cu apa si de canalizare, se vor moderniza drumuri satesti, se vor reabilita scolo, se vor construi gradinite, poduri si statii de epurare. In cazul localitatilor cu primari PSD sunt finantate si cate 4 sau chiar 5 obiective. In schimb, la comunele cu edili din alte partide nu va ajunge niciun leu, desi si acestea au mare nevoie de bani. De exemplu, primarul din Andrieseni se straduieste de peste 5 ani sa realizeze un pod esential pentru localitate. Asa ca avea nevoie disperata de fonduri, dar lui nu i s-a repartizat nimic.

“Am facut fel si fel de demersuri, am fost si cu amenintari, cu adrese mai acide, am luat-o si pe situatii de urgenta… Acolo, in decursul timpului, acolo am avut niste accidente. Din fericire, nu au fost cu victime omenesti. Podul acela face legatura dintre judetul Iasi si judetul Botosani si Valea Jijiei. Si intr-un final nu am pe unde sa trec. Eu acolo am facut un drum, dar ala nu satisface mare lucru si, cum ploua un piculet, e foarte ingust acolo si cum ploua se rastoarna si TIR-uri, am avut si masini mari rasturnate, si cu cereale, si masini mici vreo 6 au fost rasturnate 4.51″, a spus primarul PNL al comunei Andrieseni, Maricel Turcu.

  

Primarul din Andrieseni spune ca nu poate finaliza podul cu bani de la bugetul local pentru ca asta ar inseamna delapidare, in conditiile in care este vorba de obiectiv finantat de la bugetul de stat.

“De asta am si facut adrese acide, pe unii chiar i-am deranjat si mi-au spus: . Din 2009 pana in 2015 un pod? Mama lui de pod. In Romania s-a instalat un fel de gasca, asa, deci totul este pe cascaval, pe voturi, dam acolo unde-s voturi mai multe. Cand cu Ordonanta 55, au incercat astia de la PSD sa ma duc la dansii si n-am vrut. Si acum ce spun: lasa, mai, n-a venit la PSD? Sa astepte mult si bine. Pe oamenii politici ii doare de comunitate fix o luna de zile, cat e campania electorala. Si atata, domnule”, a mai spus primarul din Andrieseni.

Lucrari incepute sunt si in comuna Miroslava, al carei primar PDL a incercat sa modernizeze localitatea. Proiectele privind modernizarea drumurilor si aductiunea de apa sunt finalizate, insa bani de la Guvern nu au mai venit pentru a fi platit constructorul.

“Am lucrari terminate, finalizate, de 170 de miliarde de lei (170.000 de lei noi, n.r.) si nu am primit un leut. In baza contractului, ca eu am semnat contract cu statul roman, cu Guvernul Romaniei, si nu mi-a dat un ban si acum trebuie sa platesc constructorul. Ce fac? O sa dau in judecata statul roman, Guvernul. Sunt abuzuri grosolane si nimeni nu se leaga de ei. De ce?”, a afirmat primarul PNL al comunei Miroslava, Dan Nita.

Un alt primar, care se straduieste sa modernizeze un drum, spune ca nu a mai primit niciun ban de la Guvern, in ciuda mai multor alocari fianciare catre comunele iesene, dupa ce in toamna 2014 a refuzat sa treaca la PSD.

“M-au solicitat in toamna sa trec la ei ca ma ajuta , ca nu stiu ce… Eu n-am facut chestia asta, am ramas pe pozitie, si n-am primit nimic, nimic, nimic. Ma chinui cu ce pot, adica fac sediul ala nou la Primarie acum, am adunat bani doi ani in cont ca sa pot sa plec sa-l fac. In rest, nu m-a ajutat nimeni cu nimic”, a precizat primarul PNL al comunei Scheia, Titi Iacob.

Si alti primari din opozitie sunt in aceeasi situatie. Edilii spun ca intr-un fel deja s-a intrat in campanie electorala si ca Guvernul da acum bani pentru localitatile conduse de politicieni PSD pentru ca in vara 2016, atunci cand vor fi alegeri, reprezentantii acestui partid sa se poata lauda cu proiecte duse la indeplinire.

sursa www.topiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Deputatul PNL Sorin Năcuță a depus jurământul

Marius Parteni

Viceprimarul Vasile Axinte: „Eu îmi voi menține votul de asociere la ARSACIS. Cetățenii nu au de suferit!” PLUS „Strângerea de semnături este coordonată de Actualitatea TV”

Răzvan Grecu

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis a câştigat judeţul Iaşi cu 50,66%. Este pentru prima dată în ultimii 25 de ani când PSD pierde judeţul Iaşi

Redacția
Încarcă...