NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Bani pentru drumurile calamitate

Ploile au lăsat şanţuri adânci în drumurile comunale, dar şi în cele judeţene. Deşi nu intră în atribuţia autorităţilor judeţene, primăriile cer sprijinul Consiliului Judeţean pentru rezolvarea problemelor

În urma ploilor care s-au abătut în ultima perioadă peste judeţ, drumurile, atât comunale cât şi judeţene, au avut de suferit. Drumurile judeţene 208 I şi 208 N necesită lucrări imediate, dat fiind că pe acestea circulaţia este imposibilă. Mai mult, în comuna Vânători, podul care leagă satul Hârtoape de Dumbrava, comuna Lespezi, a fost luat de ape. „Noi nu avem cu ce să facem acest pod. Am constatarea comisiei care s-a deplasat la faţa locului pentru a evalua pagubele şi urmează să cer ajutorul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi”, a declarat Constantin Lupu, primarul comunei Vânători. 
 
Potrivit acestuia, din bugetul local au fost alocate doar 1.000 de lei pentru calamităţi, iar această sumă este nesemnificativă pentru lucrările care trebuie făcute. Reprezentanţii CJ susţin că toate necesităţile la nivelul unei comune trebuie soluţionate cu bani din bugetul local. „Dacă este vorba despre o calamitate a căror pagube sunt prea mari, iar primăria nu le poate soluţiona, în baza unei solicitări scrise către CJ, din fondurile de rezervă, se pot aloca bani”, a declarat Cristian Stanciu, consilier judeţean. Acesta a punctat însă faptul că trebuie să fie vorba despre o situaţie excepţională, iar solicitarea înaintată de primărie către autorităţile judeţene trebuie să fie într-adevăr justificată.
 
Fonduri pentru drumurile judeţene
 
În cazul drumurilor judeţene lucrurile stau mai bine, deoarece marţi, în şedinţa ordinară a CJ Iaşi, a fost alocată suma de 650.000 de lei pentru refacerea acestora. „În urma analizei comisiei care s-a prezentat la faţa locului, s-a aproximat că pentru refacerea drumul de la Vânători la Blăgeşti este nevoie de aproximativ 448.000 de lei şi pentru cel de la Sireţel în jur de 200.000 de lei”, a declarat Daniel Minciună, şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi. Potrivit acestuia, de îndată ce raportul de sinteză întocmit în urma analizei daunelor cauzate de ape va fi semnat de prefectul judeţului şi va fi înaintat către Guvern, se vor putea începe şi lucrările la reabilitarea drumurilor care astăzi sunt într-o stare jalnică. „Unii din membrii comisiei nici nu au mai venit aseară în Iaşi, au rămas pe teren, pe unde au putut, pentru a finaliza cât mai repede raportul. Sper să termin toate procedurile care se cer cât mai repede, pentru a grăbi începerea lucrărilor”, a conchis directorul Minciună.
 
650.000 de lei,
Aceasta este suma alocată de Consiliul Judeţean Iaşi pentru refacerea drumurilor judeţene calamitate
Citește și: {loadposition articlescategoryload}
Advertisements

Related posts

Acțiune de informare la Moțca ” Asocierea producătorilor agricoli şi posibilităţi de accesare a fondurilor europene „

Redacția

Mama femeii care și-a ucis băiatul de 16 ani din suburbia Gâștești solicită ajutor pentru costurile din penitenciar

Teona Gherasim

Ședință tensionată la Stolniceni Prăjescu: Noul consilier PNL a depus jurământul (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site