NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Bacșisul devine impozitabil. Detaliile deciziei Senatului și cum se va aplica legea

 

Impozitarea bacşişului a fost aprobată de comisia de buget a Senatului. Astfel, banii pe care ospătarii îi primesc în plus la achitarea notei vor fi evidenţiaţi distinct de bonul fiscal.

 

 Comisia de buget-finanţe a Senatului a acordat raport favorabil propunerii legislative, iniţiate de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici. Documentul presupune ca bacşişul care este primit de angajaţii restaurantelor să fie marcat pe bonul fiscal.

Practic, ospătarul vine cu nota care va cuprinde mai multe variante de bacşiş, care poate varia între 10 şi 15% din contravaloarea consumaţiei. Clientul bifează cat vrea sa lase, iar ospatarul notează in casa de marcat suma respectiva, la rubrica bacsis. Acest venit va fi impozitat cu 10 %, spun cei din domeniu.

Propunerea legislativă a trecut de comisia de buget şi urmează să fie dezbătută de plenul Senatului. O încercare asemănătoare a mai fost facuta in 2015. A fost însă anulată după câteva luni, din cauza nemulţumirilor celor din industria hotelieră, care nici acum nu sunt de acord cu impozitarea bacsisului. 

sursa www.a1.ro

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Pantazi vrea 2 milioane de euro de la UE pentru o fermă de vaci aduse din Franța

Redacția

Majorările recomandate de consilieri la apă și căldură propulsează Pașcaniul în topul celor mai scumpe orașe din Moldova (INFOGRAFIC)

Răzvan Grecu

Iaşul se dezvoltă tot mai mult pe verticală. „Undă verde“ pentru 42 de blocuri noi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site