NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Avertizare meteo: val de CANICULĂ urmat de ploi și vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o informare meteo de caniculă şi disconfort termic valabilă la nivelul întregii ţări duminică şi luni.

 

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică, 25 iunie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiază în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi local în Muntenia, regiuni unde temperaturile maxime se vor încadra între 34 şi 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a atinge sau depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Luni, 26 iunie, disconfortul termic se va accentua în sudul şi estul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar în Oltenia şi Muntenia vor fi frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade, scrie Libertatea.ro.

Pe de altă parte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată duminică după-amiaza şi în special în noaptea de duminică spre luni în vest şi nord-vest, iar luni după orele prânzului cu precădere în nord, în centru, la deal şi la munte. Local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Peste 800.000 de arbori au fost plantați în județ

Redacția

Copilul din Miroslovesti strivit de un utilaj agricol a plecat din spital fara un picior

Redacția

De vorbă cu strada (18 Ianuarie 2016): referendumul un instrument al democrației în europa

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site