RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Aurora SA Târgu Frumos a raportat afaceri de 3,1 milioane lei

Fabrica de încălţăminte Aurora SA Târgu Frumos a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 3,1 milioane lei, cu aproximativ 120.000 lei în plus faţă de 2015.  

Fosta Întreprindere de încălţăminte „Aurora”, înfiinţată în 1976 şi transformată după Revoluţie în societate pe acţiuni, produce încălţăminte în sistem lohn, cel mai însemnat partener fiind societatea italiană Alma SPA, cu o pondere de 70% din producţia fabricii. 

Încălţămintea produsă în fabrica ieşeană se regăseşte în oferta unor mari lanţuri de magazine din „Cizmă”, cum ar fi Batta, Clarks, Donna, Effegi, Colan sau Manas. Restul producţiei merge către firma Gartec din Huşi şi doar o mică parte este comercializată la magazinul de desfacere al fabricii. La finele anului 2015, în contextul desfiinţării pieţei RASDAQ, titlurile emise de societate au fost mutate pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO, administrat de Bursa de Valori din Bucureşti. În 2016, firma a realizat 110.000 lei din vânzarea de mărfuri, iar restul de 3 milioane lei din producţie.

  

Profitul fabricii a fost anul trecut de circa 15.500 lei, în creştere uşoară faţă de 2015. Pentru anul în curs, societatea ţinteşte afaceri de 3,58 milioane lei. Potrivit datelor din Depozitarul Central, la data de 31 decembrie 2016, 38,28% din acţiunile fabricii sunt deţinute de SC AMPLO SA din Ploieşti, 35,9% figurează în dreptul altor acţionari, iar 25,8 procente în dreptul antreprenorului Ilie Săndulescu. Acesta din urmă a intrat în posesia pachetului de peste 47.000 de titluri în iulie 2014. La acea dată, Săndulescu a cumpărat întreaga participaţie a Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia la fabrica de încălţăminte din Târgu Frumos.  

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Primarii din Tătăruși, Cotnari, Strunga, Heleșteni, Miroslovești și Ion Neculce au semnat noi contracte de finanțare!

Marius Parteni

Măsuri pentru a evita o criză a medicamentelor în România. 50 de medicamente inovative vor intra în curând în proces de decontare!

Redacția

Lucrările de reabilitare și mentenanță a fântânilor arteziene din Pașcani vor fi scoase la licitație

Iulia Huțanu
Încarcă...