RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Au apărut primele mărțișoare la Pașcani

Se apropie ziua de 1 Martie, iar comercianții de mărțișoare au început să vestească primăvara. Primii au apărut de ieri pe Esplanada din zona vale  și speră să obțină vânzări sporite.

Preţurile variază în funcţie de aspect şi calitate. Oferta este diversificată, de la mărțisoare din sticlă, plastic, lemn sau din flori uscate până la jucării și inimioare de pluș sau brățări. Prețurile pornesc de la 2 lei și ajung până la 30 lei, în funcție de mărime și model.Vânzările merg in funcţie de originalitatea obiectelor vândute. La unii mai bine, la alții aproape deloc.

Unii pășcăneni se uită doar la mărţişoare, alţii analizează piaţa, iar numărul celor care şi cumpără este destul de redus. Reprezentanţii Primăriei Pașcani au primit zeci de solicitări din partea comercianților care doresc să îşi amplaseze tarabele în diferite locaţii din municipiu. Taxa pentru închirierea și utilizarea temporară a terenurilor din domeniul public aflat în administrarea consiliului local diferă în funcție de caz. Pentru cei care vor să vândă flori taxa este de 2,67 lei/mp/zi în zona A, 2,44 lei/mp/zi în zona B, 2,20 lei/mp/zi în zona C, respectiv 1,97 lei/mp/zi.

  

Taxa pentu cei care vor vinde mărțișoare, respectiv comerț ambulant este de 60,32 lei/zi.

Martişorul, un obiect artizanal însoţit de un şnur alb şi roşu, joacă rolul unui talisman protector care echilibrează lupta dintre bine şi rău. El anunţă venirea primăverii şi este oferit celor dragi în luna martie.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Se caută pompieri voluntari în tot judeţul Iaşi. Intervenţia lor este, de cele mai multe, ori crucială

Redacția

Copil, pus să dea cu banul pentru a vedea cu care dintre părinți poate rămâne

Redacția

Românii vor putea folosi buletinul electronic cu cip. Legea a trecut de Parlament. Care vor fi funcțiile acestuia

Redacția
Încarcă...