NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Atenţie, şoferi! COD GALBEN de ceaţă densă în 7 judeţe, printre care și Iașul

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineața, mai multe atenționări nowcasting Cod galben de ceață și vizibilitate redusă pentru șapte județe din estul și sud-estul țării, valabile în următoarele ore. 

 

Având în vedere atenționarea nowcasting Cod galben de ceață și vizibilitate redusă pentru județul Iaşi, polițiștii rutieri recomandă participantilor la trafic sa respecte, cu strictete, regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor rutiere, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi să se informeze cu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

În aceste condiţii, se recomandă să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, mai ales când fenomenul ceţii dense este asociat şi cu un carosabil umed sau acoperit cu polei.

Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circula în faţă! Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Ţineţi cont de faptul că, în condiţii de vizibilitate redusă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Conducătorii auto trebuie să adopte o conduită preventivă pe toata durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător şi curăţate periodic, pentru a asigurarea celei mai bune vizibilităţi.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie amplasate la o distanţă mult mai mare faţă de autovehicul, decât în condiţii normale.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Un fost deputat PSD vinovat de depozitările ilegale de deșeuri din zona fostei gropi de gunoi a municipiului (FOTO)

Răzvan Grecu

Bătrân bătut și tâlhărit de patru tineri. Printre ei s-ar afla și un nepot

Oana Cordoneanu

Activitate preventivă la un liceu din Târgu Frumos

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site