NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Astăzi la sediul Primăriei în cadrul proiectului de Strategie și Dezvoltare s-au ridicat probleme legate de Educație, Sănătate și Incluziune Socială. Primarul dezinteresat de aceste subiecte!

Primarul Dumitru Pantazi este dezinteresat de dezvoltarea educației, culturii, sănătății și protecției sociale în următorii 6 ani. Edilul șef a absentat de la discuțiile ce au avut loc astăzi pe marginea proiectului Strategiei de Dezvoltare a municipiului  și anume identificarea problemelor și găsirea soluțiilor pentru domeniile sus amintite.

 

 Astfel, la sediul Primăriei Municipiului Pașcani s-au dezbătut în ședința din proiectul „Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Pașcani pentru perioada 2014-2020” probleme ce țin de <Educație, Sănătate și Incluziune Socială>. Cei care s-au ocupat de prezentare au fost reprezentanții firmei AVENSA prin moderatorul  Radu Cocean.

  

Întâlnirea a debutat încă de la 11.00, iar în urma analizei SWOT, s-au ridicat în sala de ședințe mai multe probleme. Una dintre acestea a ridicat-o managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani,dr. Costică Pânzaru, care a atras atenția asupra unei rețele de canalizare cu apă care nu mai funcționează în parametrii optimi, cerând în acest sens modernizarea ei.

O altă problemă ridicată a fost cea care ține de Biblioteca Municipală, care demonstrează în momentul de față un grad seismic foarte ridicat. Mihaela Cojocaru a ținut să precizeze faptul că nu remodernizarea acesteia ar fi soluția, ci construirea unei noi clădiri.

Pe de altă parte și învățământul preșcolar este o parte extrem de importanta în procesul educativ, astfel încât, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit Numarul 2, a ridicat problema lipsei din proiecte propuse pentru această formă de învățământ.

În aceeași ordine de idei, Liceului Tehnologic “Mihai Busuioc” Pașcani nu beneficiază nici până în acest moment de o sală de sport, iar doamna director a făcut astăzi solicitarea.

Necesitatea unui cinematograf, a adăugat directoarea Casei de Cultură, Daniela Calistru prin solicitarea verbală a proiectului pentru dotarea instituției cu un astfel de dispozitiv.

Deputatul Grigore Crăciunescu a luat și el parte la aceste discuții. El a făcut o propunere ca firmele sa aibă beneficii fiscale dacă vor angaja tineri absolvenți de liceu.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Albia râului Siret va fi regularizată, însă lucrările sunt îngreunate de sistarea finanțării la barajul Lunca Pașcani

Redacția

Curățenie, câini comunitari și străzi: prioritățile imediate ale lui Dumitru Pantazi

Răzvan Grecu

Programul de circulație al autobuzelor R.A.G.C.L în perioada 15-19 august (DOC)

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site