NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Armenia acuză Azerbaidjanul de ”epurare etnică” într-o audiere la Curtea Internaţională de Justiţie, după blocada regiunii separatiste Nagorno Karabah

Armenia acuză Azerbaidjanul de ”epurare etnică” – prin blocada regiunii separatiste azere Nagorno Karabah – luni, într-o audiere la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cea mai înaltă instanţă ONU, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Cele două foste republici sovietice – rivale – din Caucaz, care au purtat un scurt război în Nagorno Karabah în 2020, au făcut amândouă apel la CIJ, cu sediul la Haga, căreia-i cer să intervină în conflict.

Începând de la mijlocul lui decembrie, azerii se prezintă ca apărători ai mediului care manifestează împotriva unor mine ilegale care blochează Culoarul Lachin – un drum crucial care asigură o legătură între Armenia şi enclava separatistă azeră.

Din cauza acestei blocade, regiunea muntoasă, în care trăiesc aproximativ 120.000 de oameni, duce lipsă de hrană, medicamente şi carburant.

Advertisements
  

”Asemenea fapte flagrante de epurare etnică nu au ce să caute în era noastră modernă, iar această Curte este o ultimă speranţă a persoanelor de origine armeană din Nagorno Karabah”, a declarat reprezentantul Erevanului la CIJ, Yeghishe Kirakosyan.

Advertisements

”Se pare că Azerbaidjanul are intenţia fermă de a strangula persoanele de originea armeană, cu orice preţ”, a acuzat el în faţa judecătorilor CIJ.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Marile reforme ale Puterii, în chinurile facerii. Ce se întâmplă cu legile Educației și pensiile speciale

Redacția

Florin Cîțu, critici voalate pentru premierul Nicolae Ciucă și ministrul Rafila: Urmăresc cu atenție și îngrijorare, nu știu dacă e un moment să relaxăm măsurile, cu o mie de cazuri pe zi

Redacția

Convoi al Ferrari cu echipamente de Formula 1, blocat temporar în Brazilia după ce mai mulți șoferi de camioane au refuzat să accepte înfrângerea din alegeri a președintelui Bolsonaro

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site