RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Arabia Saudită a decis să cumpere drone turceşti Bayraktar în timpul vizitei lui Erdogan

Arabia Saudită a decis marţi să achiziţioneze drone turceşti, în timpul vizitei la Riad a preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Preşedintele a participat, alături de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, la ceremonia de semnare a contractului între firma producătoare turcă Baykar şi ministerul apărării de la Riad, a informat agenţia oficială de presă SPA, preluată de Reuters.

Ministrul apărării, prinţul Khalid bin Salman, a scris pe Twitter că Arabia Saudită cumpără dronele „cu scopul de a întări pregătirea forţelor armate ale regatului şi de a stimula capacităţile de apărare şi producţie”.

SPA nu a dat detalii despre valoarea contractului.

  

Erdogan a sosit luni în portul saudit Jeddah de la Marea Roşie, prima etapă a unui turneu în zona Golfului.

Reuters menţionează că liderul de la Ankara a reuşit să asigure şi alte contracte în urma eforturilor sale diplomatice de a ameliora relaţiile cu statele arabe din Golf, ajutând astfel economia turcă să depăşească problemele cu care se confruntă. Investitorii din Golf au contribuit la reducerea presiunilor asupra economiei şi a rezervelor valutare ale Turciei încă din 2021, când Ankara a lansat o ofensivă diplomatică pentru remedierea legăturilor cu Arabia Saudită şi cu Emiratele Arabe Unite.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Fericire în Țăndărei, gata carantina: “Să dea drumu’ la avioane, dacă se poate. Vreau să plec în Anglia, am puțină treabă p-acolo”

Redacția

VIDEO Zelenski: Ţara noastră nu va renunţa niciodată la suveranitatea sa / Securitatea continentului nostru începe aici

Redacția

Ministrul Economiei, despre acuzațiile privind livrarea de arme Ucrainei: Nu avem asemenea contracte la minister

Redacția
Încarcă...