NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Aproape jumătate dintre români sărbătoresc Revelionul acasă

Aproape jumătate dintre români (48%) îşi vor petrece Revelionul acasă, cu familia, prietenii şi rudele, în vreme ce doar 9% au ales să petreacă intrarea în Noul An în oraş, potrivit unui studiu realizat de E.ON pe 8.000 de persoane din opt ţări europene la sfârşitul anului 2016.

 

„Aceeaşi proporţie a celor care vor sărbători Revelionul la domiciliu se regăseşte şi în cazul cetăţenilor maghiari chestionaţi, însă procentajul celor care au declarat că au de gând să iasă în oraş în noaptea dintre ani este dublu faţă de cel al românilor. Nu departe în preferinţe se situează cehii şi italienii, care în proporţie de 43%, respectiv 40% şi-au exprimat dorinţa de a sta liniştiţi acasă. Spre deosebire, doar circa o treime dintre germani (27%) au spus că vor sta acasă de Revelion, iar 20% dintre ei au declarat că vor petrece în oraş”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de E.ON România. În proporţii apropiate (33%, respectiv 30%), cehii şi românii spun că vor urmări programele de la televizor, la polul opus situându-se italienii, doar 9% dintre aceştia declarând că vor prefera telecomanda televizoarelor.

  

Şi în cazul germanilor şi al britanicilor, numai 14% au spus că vor sta în fotolii în faţa micilor ecrane. „Totuşi, în ciuda faptului că hotelurile şi vilele din staţiuni sunt rezervate la capacitate maximă, perioada din jurul Revelionului nu este chiar una de vacanţă în Europa. Doar 6 procente din populaţia Germaniei are planuri de vacanţă sau alte activităţi, şi până şi această cifră este mai ridicată decât cea din restul Europei. Doar 4% dintre respondenţii din România au afirmat că vor merge în vacanţă, în timp ce în cazul cehilor, ungurilor şi italienilor intervievaţi pe acest subiect ponderea este de 3%“, se mai menţionează în document. Circa 11% dintre românii chestionaţi au declarat că nu au nimic planificat pentru Revelion, în această situaţie fiind 30% dintre britanici, 23% dintre respondenţii turci şi 18% dintre germani. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

100 de preoți din Protopopiatul Pașcani au participat la conferința de toamnă prezidată de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul

Oana Cordoneanu

Folclor cu drag, de Dragobete

Redacția

Ziua internațională a studenților

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site