NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

APIA eliberează adeverinţe necesare accesării de credite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va începe de astăzi să elibereze adeverinţe fermierilor care primesc subvenţii şi vor să acceseze credite de la băncile partenere ale isntituţiei publice. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie.

 

 Toate convenţiile încheiate între APIA, bancă şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro. „Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2014 va elibera o Adeverinţă prin care confirmă faptul că beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă pentru anul 2014 şi că au fost finalizate controalele şi verificările administrative asupra Cererii de Plată a beneficiarului, până la data emiterii adeverinţei, conform reglementărilor în vigoare.

Pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie) numai după finalizarea acestor controale”, au precizat reprezentanţii APIA într-un comunicat de presă. În adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite. Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită aferentă SAPS, respectiv 120 euro/ha. Totodată, banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului să nu depăşească RON – ROBOR 6M ^ maxim 4% (APIA) şi RON – ROBOR 6M ^ maxim 4,5% (AFIR), iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%, şi să facă dovada că în perioada 2008 – 2012 a acordat credite beneficiarilor de fonduri europene pentru dezvoltare rurală.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Averea unui pășcănean este vânată de autorități. O țeapă uriașă cu fonduri europene a declanșat totul

Redacția

Parc eolian la Halaucesti

Redacția

BCR reduce avansul pentru creditele ipotecare în oraşele medii şi mari

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site