NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital SA explică motivele pentru care a fost întârziată licitația privind investițiile de la nivel local

Reprezentanții operatorului ApaVital SA, societatea care administrează rețelele de apă și canalizare de pe raza județului Iași, au oferit noi explicații cu privire la motivul întârzierii scoaterii la licitație a lucărilor de care va beneficia zona Pașcani.

Gheorghe Vlasie, comunicator ApaVital, afirmă într-o postare pe grupurile de socializare din Pașcani, că documentele privind procedura de achiziție publică a lucărilor au fost îngreunate de o serie de verificări suplimentare ale Agenției Naționale pentru Achizițșii Publice.

“CE FUSESE PLANIFICAT SĂ ADUCĂ MOȘ NICOLAE, A ADUS MOȘ CRĂCIUN! Din cauza deciziei (aleatorii, prin sondaj, conform prevederilor legale) privind verificarea suplimentară de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a documentelor privind procedura de achiziție publică tip licitație deschisă pentru Contractul de Lucrări pentru înlocuirea și extinderea rețelelor de apă potabilă și de canalizare din municipiul Pașcani și suburbiile sale (CL12), publicarea anunțului pe site-ul SEAP a fost întârziată pentru câteva săptămâni, față de momentul încărcării documentelor pe e-licitatie.ro. În după-amiaza zilei de ieri documentația a fost publicată, termenul limită pentru depunerea ofertelor de către constructorii interesați fiind 15 martie 2022. Mai multe detalii găsiți pe site-ul ApaVital”, scrie în postarea asumată de Gheorghe Vlasie.   

Licitația privind lucrările pe raza municipiului Pașcnai au intrat pe platforma electronică de achiziţii publice în data de 23 decembrie. Contractul scos la licitaţie se referă la extinderea sistemului de apă şi canalizare pe axa 10-Paşcani şi a fost estimat la 93 de milioane de lei. Pachetul cuprinde construirea unei conducte de aducţiune de 3.174 metri lungime şi reabilitarea celei vechi, de 6.432 metri, construirea unei gospodării de apă la Gâşteşti, precum şi înfiinţarea/ reabilitarea/ extinderea reţelelor de apă şi de canalizare în localităţile Paşcani, Lunca, Blăgeşti, Boşteni, Gâşteşti, Sodomeni. Termenul de înscriere a ofertelor este 15 martie 2022, iar durata de execuţie este de 24 de luni.

  

Fostul primar al municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, a susținut în ședința Consiliului Local din data de 23 decembrie, că lucrările sunt amânate. El a mai spus că în periaoda cât a condus instituție, municipiul era o prioritate pe harta investițiilor.

Declarația fostului edil este combătută chiar de reprezentanții ApaVital SA cu privire la motivele întârzierii licitației. ApaVital SA promite încă din anul 2014 investiții de aproximativ 23 milioane de euro la Pașcani.

Advertisements

Related posts

Pășcănenii vor să dea ApaVital Iași afară din Pașcani: Se strâng semnături pentru retragerea din ARSACIS și revocarea delegării serviciilor de apă-canal către operatorul ieșean!

Răzvan Grecu

Se pregătește sau nu România de RĂZBOI? Rezerviștii botoșăneni, chemați la o „instruire” teoretică de 3 zile. Prefectul are și el ordin de chemare

Redacția

Ministrul Mediului: Există deja un interes deosebit pentru programele „Rabla”. Săptămâna aceasta lansăm și „Rabla electrocasnice”

Redacția
Încarcă...