RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Anul acesta tronsonul Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători va fi finalizat

După întârzieri la reabilitarea drumurilor județene, primim și mult așteptatele vești bune. Două tronsoane de drum din apropierea municipiului Pașcani ar fi gata de modernizare, dar în timp. Este vorba despre DJ 208I tronsonul Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători pe o distanță de 9 kilometri și DJ 281C de la intersecţia DN 28A Blăgeşti – Hărmăneşti – Todireşti – Coasta Măgurii – Cotnari – intersecţia DN 28B Cotnari, pe o suprafaţă de 25 km.

Obiectivele vor fi realizate etapizat, în urma demersurilor realizate către Ministerul Dezvoltării. Lucrarile de modernizare a drumului DJ 208I, care va urma să lege satul Gura Bădiliţei de Criveşti  și comuna Vânători se apropie de finalizare. Tronsonul va fi realizat în acest an, conform directorului DJADP Iaşi, iar în ceea ce privește celălalt tronson, acesta este deocamdată doar propus spre finanțare, dar va trebui să treacă și de aprobarea Ministerului.

 

  

“DJ 208I tronsonul Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători este deja în finanțare, avem contract de finanțare pentru pentru tot tronsonul de 9 kilometri și câteva sute de metri. Am dat ordin de începere de o săptămână și jumătate. Se lucrează la proiectare, urmează execuția, iar în anul acesta vom lucra destul de mult pe el. După normele pe care le prevede OG28 care finanțează aceste lucrări, putem să mergem până se epuizează subiectul Ministerului Dezvoltării pentru lucrările din mediul rural și celălalt tronson de drum este deocamdată propus spre finanțare, nu este aprobat de Minister, nu avem contract de finanțare, facem demersuri pentru a-l prinde și pe acesta la finanțarea din banii Ministerului Dezvoltării”, ne-a declarat Daniel Minciună, directorul DJADP Iaşi.

 

Conform Ordonanței 28 există finanțare pentru tronsonul Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători pe o suprafaţă de 9 kilometri, iar în acest moment se lucrează de aproximativ o săptămână jumătate la DJ 208I la proiectare, iar al doilea tronson, respectiv DN 28A Blăgeşti – Hărmăneşti – Todireşti – Coasta Măgurii – Cotnari – intersecţia DN 28B Cotnari, este doar propus la Ministerul Dezvoltării și una din condiții pentru a intra la finanțare este să existe o cofinanțarea trecută prin Consiliul Județean.

Reamintim că anul trecut, DJ 208I Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători, a fost aspru criticat de şoferi pentru starea în care se află, ulterior, la finalul lunii noiembrie fiind scos la licitație. Licitaţia a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Iaşi, pentru un tronson de 9 km.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Se anunță din nou furtuni. Un ciclon se îndreaptă spre România

Redacția

Lucrările de reabilitare și mentenanță a fântânilor arteziene din Pașcani vor fi scoase la licitație

Iulia Huțanu

Primăria face lumină în cazul licitației de concesionare a serviciului de iluminat public:„se analizează în termenul stabilit!”

Răzvan Grecu
Încarcă...