RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ANM: Temperaturi peste normalul perioadei în București. Precipitații și intensificări ale vântului în Dobrogea, Transilvania și Moldova

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) informează că vremea se va menține caldă în municipiul București în intervalul 12.02.2024, ora 10:00 – 13.02.2024, ora 08:00, însă vor exista intensificări ale vântului, precum și precipitații în regiuni precum Dobrogea, Transilvania și Moldova.

În perioada 12 februarie, ora 10:00 – 12 februarie, ora 18:00 vor exista intensificări ale vântului în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h.

Totodată, „se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp în intervalul 12 februarie, ora 14:00 – 14 februarie, ora 10:00. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului. La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte. Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h”, transmite ANM.

În intervalul 12 februarie, ora 18:00 – 13 februarie, ora 22:00, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

  

continuare pe europa fm

Related posts

Vin ninsorile în România, începând de mâine

Redacția

Primăria Pașcani, mesaj pentru contribuabili: Profitați de facilitățile fiscale și posibilitatea plății prin ghișeul.ro!

Marius Parteni

Sorin Olariu prevede sfârșitul serviciului de transport în comun și cere externalizarea acestuia: „Din punctul meu de vedere, pentru eficientizare, serviciul de transport în comun ar trebui externalizat”

Răzvan Grecu
Încarcă...