RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Angelina Jolie și-a făcut cont pe Instagram pentru a pleda cauza femeilor din Afganistan. Actrița a publicat scrisoarea unei adolescente și a acuzat “eșecul imposibil de înțeles” al misiunii

Angelina Jolie care este actriță, regizoare, dar și trimis special al Națiunilor Unite pentru problemele refugiaților și-a făcut cont pe platforma Instagram special pentru a pleda cauza femeilor din Afganistan, ale căror drepturi fundamentale sunt amenințate de talibanii care au preluat puterea.

Într-o primă postare, Jolie a publicat scrisoarea unei adolescente afgane, relatează BBC. Fata exprimă temerile legate de viitor după ce talibanii au preluat controul asupra țării.

“Înainte de venirea talibanilor, cu toții aveam drepturi. Acum suntem din nou prizoniere”, se arată în scrisoare.

”Chiar în aceste momente, poporul afgan își pierde dreptul de a comunica pe social media și de a se exprima liber”, a scris Angelina Jolie în prima sa postare pe noul ei cont de Instagram care are deja aproape 5 milioane de urmăritori.

  

“Așa încât m-am alăturat Instagramului pentru a le distribui poveștile și pentru ca vocile celor care luptă pentru drepturile omului peste tot în lume să fie auzite”.

Angelina Jolie, care s-a dedicat în ultimii anii acțiunilor misionare și caritabile abandonând marele ecran, a povestit despre vizita sa în Afganistan din 2001 (anul în care au avut loc atentatele din New York ce au declanșat practic războiul de 20 de ani din Afganistan împotriva terorismului).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

MAE, după ce UE şi SUA au acuzat Rusia că a atacat cibernetic o reţea de sateliţi în ziua invaziei: Astfel de atacuri, inacceptabile

Redacția

Site-ul ziarului Lumina al BOR a fost spart: Nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah, iar Mahomed este trimisul lui Allah

Redacția

Premierul finlandez, deschis la discuții privind donarea de F-18 către Ucraina

Redacția
Încarcă...