NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Angajații CFR vor putea ieși la pensie mai devreme cu cinci ani

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege privind Statutul personalului feroviar, potrivit căruia angajații CFR vor putea ieși la pensie mai devreme cu cinci ani.

Parlamentarii au respins astfel solicitarea de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis asupra documentului.

Actul normativ mai prevede reducerea stagiului obligatoriu de cotizare de la 35 la 30 de ani fără ca salariații să fie penalizaţi la pensie.

În cadrul dezbaterilor generale, deputatul UDMR Benedek Zakariás a atras atenția că în următorii ani ar putea să apară o lipsă de personal în acest domeniu:

  


Benedek Zakariás: Este cazul deja, după atâția ani de zile, ca feroviarii să aibă un statut, dar, în paralel, ar trebui văzut ce se întâmplă dacă în următorii trei ani de zile, cum reiese din lege, undeva la 5.000 de mecanici de locomotivă se vor pensiona, cu ce îi înlocuim. Deci asta este marea întrebare și aceasta este problema pe care cred eu că ministerul, respectiv companiile de resort, CFR Marfă, CFR Călători, ar trebui să o rezolve.


Realizator: Camera Deputaților este for decizional în acest caz, documentul urmând să fie transmis președintelui României pentru promulgare.

radioromaniactualitati.ro

Advertisements

Related posts

CFR introduce în circulație 42 de trenuri pentru elevii care încep școlile

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă în Sodomeni

Ema Roman

Concert anulat la Pașcani

Ema Roman
Încarcă...