RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Anchetă a poliţiei pentru abuz sexual la două fundaţii ieşene. Cazul unui fotomodel

Ziarul central „Libertatea“ a publicat mărturii ale unor tinere care îl acuză pe Morel Bolea, fondator al fundaţiilor EuroDEMOS şi Kasta Morrely, de abuzuri sexuale. Într-un comunicat de presă, Bolea a negat acuzaţiile. „Ziarul de Iaşi“ a prezentat în urmă cu 7 ani cazul unei tinere, fotomodel la Kasta Morrely, care a fost oprită de părinţi să mai meargă la fundaţie.

Ziarul „Libertatea“ a publicat mai multe articole în care Morel Bolea este acuzat că, în calitate de „om din umbră“ al fundaţiilor EuroDEMOS şi Kasta Morrely, ar fi abuzat sexual şi torturat mai multe tinere din judeţul Iaşi. Publicaţia a prezentat mărturiile mai multor tinere care descriu o atmosferă de cult în interiorul fundaţiilor lui Bolea: fetele erau presate de la vârste fragede să întreţină relaţii sexuale cu acesta, iar dacă nu o făceau erau umilite în interiorul grupului şi ameninţate.

„Zicea că bărbaţii strică musculatura vaginală, deformează corpul şi atacă creierul. Nu ne-a învăţat nimeni despre lucrurile astea, nu ştiam mai bine, tot ce spunea suna ca şi cum ar fi adevărat. Părea că doar el poate să facă chestii pe care alţi bărbaţi nu pot să le facă“, descrie una dintre fete, sub protecţia anonimatului, experienţa ei în Kasta Morrely, spunând că i-a luat ani de zile să reuşească să fugă, să se ascundă şi să se rupă de tot de experienţa prin care a trăit.

Într-un drept la replică trimis pe adresa tuturor redacţiilor de presă din Iaşi, fondatorul celor două fundaţii neagă toate acuzaţiile şi ameninţă că va da în judecată redacţia „Libertatea“.

  

„Conţinutul informaţiilor apărute în spaţiul public consider că este ofensator, total mincinos, defăimator şi plin de elemente cu un vădit caracter discriminator, lucruri neadevărate, de natură să aducă grave atingeri reputaţiei profesionale, iar modul tendenţios în care astfel de informaţii sunt vehiculate, precum şi aprecierile făcute, aduc atingere dreptului meu la imagine, dar şi imaginii instituţiilor pe care le reprezint“, spune Morel Bolea (foto jos), în textul menţionat, în care se recomandă a fi preşedinte fondator al fundaţiei EuroDEMOS.

Acesta mai precizează că se pune la dispoziţia autorităţilor dacă vor să investigheze. De altfel, Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Iaşi a anunţat că au fost demarate cercetări în acest caz.

„Ziarul de Iaşi“ a descris în 2013 cazul unei minore care a avut pro­bleme în familie după ce devenise fotomodel. Atunci, Iuliana, o fată de 13 ani care câştigase mai multe concursuri de fotomodel la care a participat din partea Kasta Morrely, a fost oprită să mai meargă la fundaţie de către părinţi, care îşi făceau griji că începea să lipsească de la şcoală şi să aibă note mai mici. Într-o discuţie mai aprinsă, fata a primit câteva palme de la tatăl ei şi, cu sprijin financiar de la fundaţie, aceasta şi-a scos un certificat medico-legal, s-a prezentat la Poliţie şi a intrat sub supravegherea specialiştilor de la Centrul de Primire Urgenţe din Tătăraşi. În paralel, DGASPC a lansat o anchetă pentru a vedea dacă violenţa părinţilor impunea decăderea din drepturi a acestora.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Asasinat odios comis aseara de un psihopat. O fosta jurnalista din Iasi si fetita ei de cinci luni au fost omorate cu cruzime in apartamentul in care locuiau

Redacția

Şase noi aparate de depistat drogurile au ajuns la Poliţia Rutieră Iaşi. Unul dintre ele este la Pașcani

Redacția

Iaşul, sub Cod galben de averse şi vijelii până duminică dimineaţă

Redacția
Încarcă...