RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasadoarea Sloveniei i-a transmis primarului din Brașov că restricționarea traficului auto în centrul orașului este posibilă numai gradual și dacă administrația locală își asumă

În alegerea Ljubljanei drept Capitală verde a Europei în 2016 a contat foarte mult restricţionarea traficului auto în centrul oraşului, le-a transmis, vineri, ambasadoarea Sloveniei la Bucureşti, Lea Stancic, autorităţilor oraşului Braşov, care doresc ca oraşul să devină Capitala verde a României.

Conform ambasadoarei slovene, planul pus în aplicare de primarul Ljubljanei poate fi implementat în orice oraş, gradual şi dacă administraţia îşi asumă această decizie.

„La întâlnirea cu domnul primar (Allen Coliban, primarul Braşovului – n.r.) – pe care am solicitat-o în mod expres, şi sunt foarte fericită că a găsit timp – am discutat despre viitoarea cooperare. Am discutat şi despre proiectul pe care îl face în Braşov, în special mobilitatea, gestionarea ecologică şi a deşeurilor şi problemele care sunt, de fapt, foarte apropiate de inima fiecărui sloven, pentru că suntem printre naţiunile care sunt cu adevărat în topul ţărilor foarte interesate de problemele de mediu, şi văd că şi domnul primar este la fel”, a spus Lea Stančič, conform unei informări transmise de Primăria Braşov.

Ea a precizat că în cadrul discuţiilor a fost abordat şi subiectul privind o înfrăţire dintre un oraş din Slovenia şi Braşov.

  

„Am găsit foarte multe puncte comune între obiectivele şi năzuinţele Braşovului de a deveni Capitală Verde a României şi faptul că Ljubljana,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Monopostul Sauber pentru sezonul 2024 de Formula 1

Redacția

SUA denunță retorica provocatoare a preşedintelui rus Vladimir Putin pe tema armelor nucleare: „Este apogeul iresponsabilităţii”

Redacția

PSD face un pas în spate pe tema moţiunii de cenzură

Redacția
Încarcă...