RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasada României la Paris a găzduit un dialog transatlantic cu peste 30 de parlamentari din SUA și Europa

Peste 30 de membri ai Parlamentului European și Congresului SUA s-au întâlnit sâmbătă, 21 mai, la Ambasada României din Paris, la cea de-a 84-a reuniune interparlamentară UE-SUA a Dialogului Legislativ Transatlantic, a transmis instituția.

La evenimentul organizat de Parlamentul European în cooperare cu Ambasada României la Paris, au mai participat reprezentanți ai Comisiei Europene și Serviciului European pentru Acțiune Externă. Discuțiile au fost conduse de copreședinții grupului, deputatul european Radoslaw Sikorski și Congresmenul american Jim Costa.

Au participat de asemenea, deputatul ucrainean Rustem Umerov, ambasadorul SUA pe lângă UE, Mark Gitenstein, și europarlamentarul român Dragoș Tudorache.
Dezbaterile s-au axat pe subiecte de mare actualitate, din perspectiva cooperării transatlantice: sprijinul pentru Ucraina, descurajarea Rusiei și combaterea dezinformării, perspectivele relațiilor politice și comerciale cu China, comerțul și tehnologia, mai transmite Ambasada României la Paris într-un comunicat de presă trimis sâmbătă.

  • ”Ambasadorul Luca Niculescu a salutat organizarea reuniunii la Ambasada României, cu atât mai mult cu cât în acest an se aniversează două momente importante: 25 de ani de la încheierea Parteneriatului Strategic România-SUA și 15 ani de la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. Ambasadorul român a subliniat importanța cooperării transatlantice, în special în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Taiwanul studiază tactica de război a ucrainenilor și o discută cu americanii / Asemănările și diferențele față de situația Ucrainei

Redacția

Covid Marea Britanie: Infectările scad, decesele cresc, spitalizările cresc, dar nivelul e mult mai redus decât la vârful valului din ianuarie 2021

Redacția

Activitatea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate este îngreunată după ce 19 angajați au fost confirmați cu COVID-19/ Conducerea cere ”înțelegere și răbdare”

Redacția
Încarcă...