NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alina Gorghiu, despre revocarea Ancăi Dragu: Nu este vreo pedeapsă sau sancţiune. E o chestiune firească. Ar fi fost elegant să-şi dea ea demisia

„Nu este vreo pedeapsă, sancţiune. O chestiune firească, de normalitate. E democratic ca o nouă majoritate să desemneze un nou preşedinte al camerei sau Senatului. Am invocat Constituţia, Regulamentul, o decizie a CCR, 601, că atunci când nu e o reglementare la nivelul Regulamentului Senatului (…) Decizia ne spune că putem să facem demersul fără nicio problemă bazându-ne pe jurisprudenţa CCR şi a articolului 64 din Constituţia României”, a declarat Alina Gorghiu, după şedinţa de Birou Permanent al senatului. 

Reprezentanta PNL a subliniat că ar fi preferat ca Anca Dragu să-şi fi dat singură demisia, nu să fie îndepărtată printr-un vot. „Avem şi articolul 62 din Constituţie care arată că o majoritate decide şi se exprimă prin vot. Nu dorim să identificăm hibe în activitatea profesională. Ne-ar fi plăcut ca grupul USR să înţeleagă că sunt nişte principii constituţionale pe care trebuie să le respecte. Nu şi-a dat demisia. Aşa ar fi fost elegant”, a completat Gorghiu. 

A

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Structura noului an scolar

Redacția

O delegaţie a Parlamentului European efectuează o vizită în Slovenia pentru a evalua situația statului de drept

Redacția

La sfârșitul lunii octombrie, trecem la ora de iarnă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site