RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Alexander Lukașenko admite că Belarus ar putea lupta alături de Rusia în vestul Ucrainei

Alexander Lukașenko, autoproclamatul președinte al Belarusului, a lăsat să se înțeleagă faptul că trupele belaruse ar putea lupta pentru vestul Ucrainei, astfel încât aceasta „să nu fie tăiată de Occident”.

El a declarat acest lucru vineri, relatează European Pravda, citând Zerkalo.io. Potrivit lui Lukașenko, Belarus este un „obiect de presiune” pentru Occident, în principal din motive geopolitice.

„Ei (Occidentul) nu au abandonat încă obiectivul de a alinia frontul, astfel încât acesta să treacă de la Smolensk-Pskov, Smolensk-Briansk-Kursk și de acolo la Rostov. Ei trebuie să alinieze frontul. Și noi suntem ca un fel de balcon de o mie de kilometri, care trebuie tăiat”, este de părere Lukașenko.

Lukașenko a adăugat că „ei (Occidentul) nu se vor opri aici”.

  

“Vor veni din Ucraina de Vest sau din altă parte. Poate că va trebui să luptăm pentru Ucraina de Vest, ca să nu fie tăiată. Pentru că asta este moarte pentru noi, nu numai pentru ucraineni. Procese teribile sunt în desfășurare”, a spus preşedintele autoproclamat.

Tot vineri, Lukașenko le-a cerut oficialilor din Belarus să tragă concluzii din protestele postelectorale din 2020 și să prevină repetarea scenariului ucrainean.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 142: Un alt soldat a fost ucis în Gaza / Bilanțul soldaților care au murit de la începutul operațiunii terestre urcă la 239

Redacția

Complexul rezidențial din Marea Britanie unde casele costă o liră sterlină. Care este CONDIȚIA pusă de dezvoltator

Redacția

Unde ar putea fugi Vladimir Putin dacă Rusia pierde războiul din Ucraina. Dezvăluirile unui fost colaborator al liderului de la Kremlin

Redacția
Încarcă...