NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alegeri în Uzbekistan: Preşedintele Mirzioev, care a întrunit 88,6% din voturi în urmă cu cinci ani, candidează din nou

Alegătorii din Uzbekistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală ce se învecinează cu Afganistan, sunt chemaţi duminică să voteze în alegeri prezidenţiale ce ar urma să-i asigure actualului preşedinte Şavkat Mirzioev o victorie facilă, în urma unui prim mandat marcat de reforme liberale, dar care sunt ameninţate în prezent de o reîntoarcere la practici autoritare, informează Agerpres, care citează AFP şi dpa.

În vârstă de 64 de ani, Mirzioev, care conduce din 2016 această ţară cea mai populată din Asia Centrală, este salutat pentru abolirea muncii forţate, deschiderea economiei şi eliberarea de opozanţi torturaţi de regimul predecesorului său Islam Karimov.

Însă recent el a reluat obiceiuri din trecut, reprimând mai multe voci critice înainte de scrutin. Detractorii săi îl acuză că a îndepărtat orice opoziţie reală din alegerile de duminică.

Mirzioev se va confrunta cu alţi patru candidaţi, consideraţi unii de faţadă şi care s-au abţinut de la orice critică faţă de el în timpul campaniei electorale.

  

Astfel, rezultatul alegerilor, care se vor desfăşura între 03:00 şi 15:00 GMT, nu stârneşte nicio îndoială.

Uzbekistanul, ţară bogată în hidrocarburi, este cu toate acestea lovită din plin de criza economică ce a fost cauzată de epidemia de coronavirus.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

SURSE Întâlnire între liderii PNL şi Iohannis la Vila Lac

Redacția

Negocieri PNL-PSD-UDMR. Partidele coaliţiei continuă discuţiile despre împărţirea ministerelor. Ce pretenţii au fiecare

Redacția

Mediatorii români, lăsați cu ochii-n soare de Curtea Constituțională!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site