RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

“Alcoolul ucide! Vino la medic!”. “Adio mama” i-a distrus viata!

Nu e un film, ci drama unui iesean pe care  dependenta de alcool l-a facut K.O. Aproape jumatate dintre infractiunile de mare  violenta se produc pe fondul consumului de  alcool.

 

Spitalul de Psihiatrie Socola a demarat o  campanie in parteneriat cu Inspectoratul  Judetean de Politie, dar si cu sprijinul bisericilor:  “Alcoolul  ucide! Vino la medic!”.

  

“Hai sa mergem la un psiholog, hai sa  mergem la un psihiatru, hai incearca sa nu mai  bei, hai schimba bautura, nu mai bea  dimineata, nu mai bea singur, nu te mai du  baut la serviciu, n metode. Niciuna nu  functioneaza”, spune un fost alcoholic.

Ovidiu are 41 de ani si s-a pierdut in paharul de  alcool. Nu e singurul caz.  Dumitru Stangaciu si-a  sufocat viata in paharul cu rachiu. Sotia, satula de patima lui, l-a parasit. Dupa 25 de ani in care a baut rachiu ieftin, s-a  hotarat sa se opreasca.

Ajutat de un frate, dar mai ales de medicii de la  Spitalul Socola,a  gasit puterea sa renunte la  bautura.

Si au trecut mai mult de 6 ani de cand nu a mai pus  picatura de alcool in gura: “La 29 de ani am inceput treptat. Si ce beati? Mai mult SRL din asta,  mai mult bauturi ieftine, adio mama se spune”.

Reprezentantii spitalului de Pshiatrie Socola au  demarat campania “Alcoolul ucide! Vino la  medic!”.

“In Iasi consumul de alcool  acut sau cronicizat reprezinta o drama atat  pentru consumatori, cat si pentru familie. Am inceput un demers pentru  obtinerea unei linii verzi deocamdata rog pe cei  cu probleme, atat cei consumatori, cat si  familii, sa sune la numarul 0232.430.920  acolo unde 24 de ore vor raspunde specialisti  ai spitalului”, a spus dr. Lucian Burlea, manager  Spitalul Socola.

Consumul de alcool este cauza multor infractiuni.

“In judetul Iasi, consumul de bauturi  alcoolice in mod exagerat poate fi un  fenomen si cu consecinte dintre cele  mai grave. La nivel de judet intr-un procent de  43 la suta din infractiunile de mare  violenta se comit pe fondul consumului  exagerat de bauturi alcoolice”, a spus chestor Ioan Scripniciuc, seful IPJ Iasi.

In cazul lui, Ovidiu, divortul de alcool a venit  la timp. A fost sprijinit si de Asociatia Alcoolicii  Anonimi si au trecut sapte ani de cind a pus  ultima data gura pe paharul cu alcool: Sotia a incercat sa ma salveze, ceea ce este  total eronat pentru ca boala asta este si o  boala de familie dincolo de boala individuala, si  co-dependentul vrea sa-l salveze pe alcoolic.  Si care ar  fi secretul? Secretul ar fi ca alcoolicul ajunge la  un moment dat intr-o situatie in care nu se  mai poate deci ajunge intr-un moment al  adevarului, ala-i unic pentru fiecare, arata  altfel si atunci spune gata”.

sursa Telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Măsură care duce la scăderea salariilor tuturor românilor

Redacția

Cum vom lua Lumina Sfântă în seara de Paște. Marcel Vela a lămurit situația, după ce a fost aspru criticat pentru acordul cu BOR

Redacția

VINEREA MARE. Semnificații și tradiții. Denia Prohodului

Redacția
Încarcă...