RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Alarmă falsă la 112! Echipaje de la Ambulanță și Poliția Rutieră solicitate la Moțca, unde s-a răsturnat o mașină cu porci

Un bărbat este căutat de polițiștii pășcăneni, după ce a alarmat autoritățile că la intrarea în comuna Moțca s-a răsturnat o mașină plină cu porci, în urma unui accident rutier. Apelul fals la 112 a fost făcut astăzi, în jurul orei 10.20. Un echipaj cu medic de pe Ambulanță cât și Poliția Rutieră au fost puse pe drumuri, iar toată situația a pus în pericol alte vieți omenești, în cazul în care ar fi avut loc un eveniment real.

  

 

Solicitarea la 112 a fost făcută de un bărbat care inițial  a spus că accidentul a avut loc la intrarea în Moțca dinspre Suceava. Apelat din nou pe telefon, autorul a menționat că a greșit locația și că ar fi avut loc de fapt în Cristești. Poliția Rutieră Pașcani a verificat toate zonele menționate de bărbat, s-a deplasat și spre Timișești, în județul Neamț, însă totul s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Sunat din nou pe telefon, cel care a făcut apelul nu a mai răspuns.

 În urma unui apel la 112, toate echipajele de intervenție sunt obligate să dea curs solicitărilor, chiar dacă acestea se dovedesc și false, ca în cazul de astăzi.

Pentru alarmarea neîntemeiată a echipajelor de intervenție, amenda este între 500-1000 lei. Sancțiunea este mult prea blândă dacă ținem cont de faptul că în intervalul în care echipajele de intervenție au fost puse degeaba pe drumuri, alte persoane poate chiar aveau nevoie de ajutor.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Paznic prins dormind în timpul serviciului, amendat de polițiștii pășcăneni

Redacția

Condamnat la 15 ani şi 8 luni pentru că a ucis-o pe Elodia, Cioacă a fost eliberat condiționat

Redacția

VIDEO: Momentul în care un şofer izbeşte un pieton pe o trecere şi-l aruncă pe stradă

Redacția
Încarcă...