NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Al doilea elev confirmat cu COVID-19. Învaţă în clasa a XII-a şi acum este internat

Al doilea elev confirmat cu COVID-19. Învaţă în clasa a XII-a la o școală din Gura Humorului

Al doilea elev confirmat cu COVID-19. Acesta a fost confirmat, marți, cu infecție cu coronavirus, la o școală din Gura Humorului, și acum se află internată în spital, a declarat Grigore Bocani, inspector general al Inspectoratului Școlar Suceava.

Eleva de clasa a XII-a din Gura Humorului a fost confirmată cu COVID-19 în cursul zilei de luni. Aceasta a fost la pregătire săptămâna trecută.

„Fata ar fi luat din familie, a fost la şcoală la pregătire inclusiv vineri, a fost confirmată pozitiv ieri (luni – n.red.). Noi am luat toate măsurile pentru suspendarea cursurilor la liceul respectiv”, a declarat Bocani.

Fata este deja internată la Spitalul Judeţean Suceava.

  

Al doilea elev confirmat cu COVID-19: Primul caz a fost la Iași

Astăzi a fost confirmat pozitiv primul caz de elev cu coronavirus după ce au fost reluate cursurile.

Copilul este elev în clasa a VIII-a, el a contactat virusul de la bunica lui. Aceasta a fost prima dată testată negativ. Al doilea test al femeii a fost pozitiv. Mai grav este faptul că băiatul a fost două zile la școală și a intrat în contact cu alți colegi.

„Este vorba despre un elev aflat în clasa a VII-a la LPS Iași. La unitatea de învățământ a făcut DSP Iași o anchetă epidemiologică. Grav este faptul că, timp de două zile, acest elev a intrat în contact cu elevi și profesori. Este ciudat și mă miră faptul că, deși foarte probabil și Minsterul Eduvcației naționale și Ministerul Sănătății au aflat de acest caz, nu au trimis nicio informare publică“, a declarat președintele USLIP Iași, prof. Laviniu Lăcustă.

Dezinfecție în liceul ieșean

Directorul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi, Ilie Gheorghică, a luat măsurile necesare după ce a aflat de cazul elevului.

„Elevul depistat pozitiv este în clasa a VIII-a. Acesta a fost la şcoală miercuri şi joi. El locuia cu bunica să care a fost în spital pentru a fi operată şi a fost testată ulterior, pozitiv. În consecinţă, vineri, când am aflat că acest elev este pozitiv am informat forurile superioare. Colegilor şi profesorilor care au intrat în contact cu ei li s-a recomandat să nu vină la şcoală şi să se autoizoleze. În unitatea de învăţământ se face dezinfecţie”, a menţionat Ilie Gheorghică, directorul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi.

Cum a reacționat ISJ Iași

Reprezentanții ISJ Iași au precizat că urmărește evoluția cazului și va lua măsurile ce se impun în actualul context epidemiologic.

„Un elev din clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iași a fost diagnosticat cu Covid 19, vineri seara, împreună cu părinții lui. Acest elev a participat la activitățile de pregătire organizate în unitatea de învățământ pe parcursul săptămânii trecute, alături de alți 10 colegi. Elevul diagnosticat a fost înregistrat, la controlul epidemiologic din zilele de pregătire cu 36,3 grade și a depus declarația conform căreia nu are în familie cazuri de Covid. Prin decizia DSP, elevii de clasa a VIII-a și profesorii cu care aceștia au lucrat sunt sub supraveghere medicală, în izolare la domiciliu. Pe parcursul zilei de luni, 8 iunie, o firmă specializată a realizat decontaminarea tuturor spațiilor, astfel încât, prin decizia DSP, astăzi, au revenit în școală pentru activitățile specifice de pregătire, exclusiv elevii de clasa a XII-a și profesorii lor. ISJ Iași, în colaborare cu DSP, urmărește evoluția cazului și luarea măsurilor impuse de actualul context epidemiologic”. au declarat reprezentanţii ISJ Iaşi.

BZI

Advertisements

Related posts

Când se vor redeschide grădinițele de stat și particulare? Răspunsul ministrului Educației

Redacția

Câţi români au intrat în ţară prin vama Borş, în ultimele 24 de ore. Persoanele care se întorc de Paşte vor sta în carantină

Redacția

Agentiile de turism acuza preotii ca organizeaza pelerinaje ilegal

Redacția
Încarcă...