NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Acțiune pentru depistarea persoanelor care taie ilegal, sustrag sau transportă material lemnos fără documente legale de provenienţă. Sancțiuni aplicate și material lemnos confiscat

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Secţiile nr.4 ,6 şi 8 Poliţie Rurală, însoţiţi de o grupă de Jandarmi şi specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Iaşi au acţionat pe raza comunelor Sireţel, Vînători, Tătăruşi, Moţca, Lespezi, Scobinţi, Cotnari, în vederea depistării persoanelor care taie ilegal, sustrag sau transportă material lemnos fără documente legale de provenienţă.

 Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de circa 14.000 și confiscată cantitatea de 8,8 mc material lemnos (cherestea -4,1 mc., lemn foc – 4,703) în valoare de 1831,36 lei.

 Exemple:

  

–          pe raza comunei Sireţel au fost identificaţi R. Gheorghiţă de 22 ani, Z. Daniel, de 19 ani și D. Tiberiu, de 22 ani, din localitate care transportau cantitățile de 1,107 mc, 0,846 mc și 0,350 mc  lemn foc fără documente de provenienţă;

–          D. Dan de 25 ani, din comuna Slatina, jud. Suceava transporta 4,1 mc cherestea cu o autoutilitară pe raza comunei Tătăruşi fără documente de provenienţă.

 Cei susmenționați au fost au fost sancţionaţi conform Legii 171/2010 cu suma de 2000 lei fiecare, iar materialul lemnos şi cheresteaua au fost ridicate în vederea confiscării şi predate în custodie Ocolului Silvic Paşcani. Acțiunea a avut loc pe data de 20 februarie, între orele 16:00-24:00.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Amenzi pentru încălcarea măsurilor în Stare de Alertă, aplicate de astăzi

Redacția

Cum au furat niste smecheri de la stat 38 de miliarde lei

Redacția

Tinerii din Lespezi suspecți că au violat o femeie sunt cercetați în libertate

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site