NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A vrut să-l omoare pentru o glumă. Victima a fost lovită în cap cu un pistol, înjunghiată şi lăsată în agonie

Un bărbat de 32 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că nu a gustat gluma unui tânăr pe care o făcuse după ce se împiedicase de piciorul prietenei sale. Individul a avut o adevărată izbunire nervoasă, în urma căreia l-a înjunghiat pe un tânăr şi l-a lovit în cap cu un pistol Airsoft.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Cioruţă Claudiu George (32 de ani) la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru tentativă la omor. Individul a şocat comunitatea din Brăila în 2018, după ce a înjunghiat şi bătut cu bestialitate un tânăr pentru o banală glumă pe care o făcuse prietenei sale. În seara de 10 martie 2018, la ora 23,00, Cioruţă, împreună cu alţi 6 tineri ( 3 băieţi şi 3 fete), a plecat din localitatea de domiciliu – Tichileşti, la un club din Brăila, unde a rămas până la ora 2.00. Tinerii au decis apoi să plece spre casă, numai că pe drum, respectivii au oprit la localul fast-food “Kuky” situat pe Calea Călăraşilor din Brăila. Cioruţă a parcat maşina în faţa localului, o tânără coborând din maşină şi aşezându-se pe tejgheaua din beton aflată în faţa ghişeului. La scurt timp, tot în faţa localului a oprit un autoturism Opel, în care se aflau 4 persoane. Doi tineri au urcat pe terasa exterioară a localului şi au plătit produsele pe care le-au comandat.

Au trecut apoi la ghişeul de servire, numai că un tânăr s-a împiedicat de ghetele tinerei care îl însoţea pe Cioruţă şi i-a atras atenţia, într-un mod glumeţ. Numai că individul a intervenit în discuţia pornită şi i s-a adresat tânărului, într-un mod provocator, după cum se menţionează în rechizitoriu, chemându-l să se bată. Cioruţă l-a tras de haină pe tânăr şi i s-a adresat pe un ton răstit, dar acesta nu a dat curs provocării. În jurul orei 2.40, au stabilit anchetatorii, pe terasă au venit alţi doi tineri, printre care şi cel care avea să devină victima bărbatului de 32 de ani,  tânărul D.M. Cioruţă a mers spre autoturismul său, a deschis portiera şi a luat din interior un cuţit tip fluture cu lungimea lamei de 10 centimetri. Un conflict a izbucnit între Cioruţă şi cei doi tineri, care au tras cu pistoale tip Airsoft.

Individul s-a apărat, a ridicat mâinile şi i-a atacat apoi pe cei doi tineri, care au încercat să părăsească terasa localului în fugă. Tânărul D.M. nu a reuşit însă să scape de atacator. După cum au stabilit anchetatorii, cât timp se aflau la terasă, în alergare, Cioruţă i-a aplicat tânărului două lovituri cu cuţitul, dinspre spate, moment în care victima s-a dezechilibrat şi a căzut lângă maşină. Individul a continuat să îl lovească pe tânărul căzut, cu pumnii şi picioarele, apoi Cioruţă a luat pistolul Airsoft victimei şi i-a aplicat lovituri repetate cu acesta, preponderent în zona capului. Agresorul a plecat apoi în comuna Tichileşti, unde domicilia, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.  

După agresiune, victima a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital unde a rămas internată timp de 25 zile pentru îngrijiri medicale. În faţa anchetatorilor, Cioruţă a încercat să arate că, de fapt, a acţionat în legitimă apărare, întrucât era ameninţat cu pistoalele Airsoft.  Declaraţia acestuia este contrazisă de imaginile înregistrate de camerele video şi declaraţiile martorilor, din care a reieşit că individul nu a fost deranjat prea tare de proiectilele trase asupra sa, iar ulterior l-a înjunghiat şi bătut pe tânăr doar pentru a se răzbuna.

adevarul

loading...
Advertisements

Related posts

Ateneul Naţional din Iaşi, luminat în culorile tricolorului în semn de solidaritate

Redacția

Arhiepiscopia Tomisului, după ce DSP a recomandat folosirea lingurițelor de unică folosință: Adresa este tardivă şi fără scop

Redacția

Plafonul garanţiilor pentru Prima Casă, suplimentat cu 1 miliard de lei

Redacția
Încarcă...