NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

A murit omul care apare în una dintre cele mai celebre fotografii din istorie. Avea 95 de ani

George Mendonsa, marinarul care apare în una dintre cele mai celebre fotografii din istorie, a murit la vârsta de 95 de ani. Bărbatul suferea de o afecţiune a inimii.

 

  

În imagine apar doi tineri care se sărută în Times Square, New York, pe 14 august 1945, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. La momentul respectiv, Mendonsa era marinar, iar fotografia a simobilizat bucuria unei naţiuni la finalul unuia dintre cele mai sângeroase conflicte armate din istorie.

Fotografia a fost făcută de Alfred Eisenstaedt şi publicată ulterior în revista Life.

Timp de mulţi ani, identităţile celor doi tineri nu au fost cunoscute. Mendonsa a susţinut imediat după ce imaginea a devenit celebră că el este cel care apare în ea, dar multă lume nu l-a crezut. Ulterior acest lucru a fost confirmat cu ajutorul noilor tehnici de recunoaştere facială. Tânăra din fotografie este Greta Zimmer Friedman.

Femeia lucra ca asistentă a unui dentist la momentul respectiv şi nu îl cunoştea pe Mendonsa. Gestul lui a fost unul spontan. Friedman a murit la vârsta de 92 de ani, în 2016.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Petreceri de “ Ziua Îndrăgostiţilor” în cluburile din Pașcani. Un cuplu va spune “DA” în fața ofițerului de stare civilă! Vezi ofertele cluburilor și restaurantelor din Pașcani!

Teona Gherasim

ȘEDINȚĂ CL PAȘCANI, 4.08.2017: PROIECTE VOTATE LA FOC AUTOMAT (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Un fost editor de imagine al postului tv Actualitatea TV a fost premiat la Fresh Film Fest din Praga

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site