RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A murit Jerry West, fostul baschetbalist american reprezentat pe celebrul logo al NBA

Fostul baschetbalist american Jerry West, legendă a echipei Los Angeles Lakers, a decedat miercuri, la vârsta de 86 de ani. El era baschetbalistul reprezentat pe celebrul logo al NBA.

Fost jucător şi antrenor al celor de la Los Angeles Lakers, Jerry West activase în ultimii opt ani, începând din 2017, în Consiliul Director al clubului Los Angeles Clippers, scrie News.ro.

logo NBA Foto: Profimedia

Supranumit „Mister Clutch”, pentru capacitatea sa de a fi decisiv în finalurile de meci, Jerry West a dat naştere unei imagini care astăzi se confundă cu baschetul de înalt nivel: silueta lui, aflată în acţiune, în timp ce dribla, a fost aleasă pentru a întruchipa sigla NBA. După cum îi plăcea să sublinieze, Jerry West nu era un mare fan al acestui logo. “Aş fi preferat ca acest logo să nu fie dezvăluit niciodată. Nu, de fapt chiar îmi doresc asta. Am spus-o de mai multe ori. Este măgulitor că sunt eu, dar dacă aş fi NBA, mi-ar fi ruşine. Nu-mi place să fac nimic care să atragă atenţia asupra mea, iar când oamenii îmi spun The Logo, pur şi simplu simt că nu sunt acea persoană cu care sunt identificat”, a mărturisit el televiziunii americane în 2017.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Novak Djokovic, în optimi la Roland Garros 2024 – A fost condus cu 2-1 la seturi și a obținut victoria la 3 dimineața

Redacția

Renault intenţionează să listeze la bursă divizia de vehicule electrice Ampere în primăvara lui 2024

Redacția

Biden avertizează Israelul să nu facă aceleaşi greşeli pe care le-au făcut SUA după 11 septembrie 2001

Redacția
Încarcă...