NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

A început vânătoarea de șobolani în Pașcani și suburbii. 100 de kg de raticid pentru a scăpa de ei până la toamnă

În municipiul Pașcani cât și în suburbii a început de miercuri,17 iulie operațiunea de deratizare cu scopul distrugerii rozătoarelor purtătoare de boli transmisibile sau generatoare de disconfort.

Apariţia acestora se datorează pe de o parte subsolurilor neigienizate, dar şi depozitării necorespunzătoare a deşeurilor menajere în pubele, fapt ce favorizează existenţa din belşug a hranei. In jurul multor blocuri din oraș sunt zeci de găuri și galerii săpate de rozătoare. Invadate pur și simplu de șobolani sunt însă subsolurile unde aceștia găsesc mediul perfect pentru a se înmulți. Au intuneric, umiditate, căldura, dar și o sursă constantă de mâncare de la ghenele blocurilor.

Deratizarea va mai cuprinde platformele gospodăreşti de precolectare gunoi menajer şi locurile în care există focare declarate ce pun în pericol sănătatea oamenilor şi animalelor. Pentru acţiunea de deratizare Primăria va cheltui 60.800 de lei fără TVA. Lucrările vor fi realizate de societatea MIOR SRL din Iaşi și vor fi folosite 100 de kilograme de raticid Varat. Zonele vizate în care sunt cele mai multe probleme cu rozătoarele și unde se va face deratizarea   sunt:  Asociația de Locatari nr.3- cartier Micro, Aleea Grădiniței, Blocul Social și ITP.

  

Amplasarea produsului se efectuează în aşa fel încât să nu fie accesibil copiilor, persoanelor neautorizate şi animalelor . Produsul conține substanță anticoagulantă. Efectele apar dupa prima consumație peste 12-18 ore. Prin utilizare corectă a produsului nu reprezinta pericol asupra omului.

Pășcănenii care constată prezenţa şobolanilor sau a șoarecilor în curţi, grădini sau subsoluri sunt rugaţi să facă sesizări la Compartimentul de Mediu din cadrul Primăriei Pașcani, telefon 0725.999.402.

Conform estimărilor făcute anul trecut, când a avut loc deratizarea, în zona vale sunt mai mulți șobolani, la fel ca și în acest an, iar acțiunea va continua până la toamnă.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Pășcănenii cer administrației locale, extinderi de gaz și electricitate

Ema Roman

Primăria Târgu Frumos: 100.000 lei de la bugetul local pentru susținerea activităților sportive

Oana Cordoneanu

Poliția Locală va fi dotată cu încă o mașină. Cota lunară de combustibil este de 300 de litri!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site