RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A fost găsită o genă care ajută celulele canceroase să se răspândească în tot corpul

Celulele canceroase metastatice, care provoacă 90% din decesele cauzate de cancer, trebuie să depășească numeroase obstacole pentru a se răspândi de la o tumoare primară prin fluxul sanguin și a se restabili în diferite țesuturi.

Un nou studiu condus de cercetători de la Mass General Cancer Center a identificat o genă a cărei expresie conferă acestor celule un avantaj de creștere.

Din punct de vedere mecanic, expresia genei permite celulelor canceroase metastatice să provoace modificări în mediul înconjurător, astfel încât să se dezvolte în noi locații din organism. Descoperirile sunt publicate în Nature Cell Biology.

„Rezultatele noastre indică unele căi terapeutice potențial noi pentru a viza în mod specific cancerul metastatic„, a declarat autorul principal Raul Mostoslavsky, care este directorul științific al Krantz Family Center for Cancer Research din cadrul Mass General Cancer Center.

  

Noi căi terapeutice pentru a viza cancerul metastatic

Mostoslavsky și colegii săi au comparat mai întâi modelele de expresie a genelor în tumorile primare față de cele metastatice la șoareci cu cancer pancreatic sau cancer de sân.

După ce au identificat diverse gene a căror expresie a crescut în celulele tumorale metastatice,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Care este legătura dintre hormonul de stres din timpul sarcinii și IQ-ul copilului?

Redacția

Un pilot rus, luat prizonier de ucraineni, spune că aviația rusă a lansat bombe asupra clădirilor rezidențiale

Redacția

Spectacolul „Faust” al lui Silviu Purcărete împlinește 16 ani de când se joacă cu „hala” plină / Ofelia Popii: ”M-am întâlnit în anii ăștia cu toate fricile mele și am deschis toate ușile pe care puteam să le deschid”

Redacția
Încarcă...