RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

A fost aprobată organizarea învățământului preuniversitar de stat și privat din Pașcani

Consilierii locali au aprobat astăzi, la propunerea viceprimarului Gabriela Nedelcu, un proiect de hotărâre privind organizarea reţelei şcolare de învăţământ preuniversitar de stat şi particular de pe raza municipiului Paşcani şi aprobarea de denumire pentru unităţile de învăţământ de stat şi particular în anul şcolar 2019-2020.

 

  

Astfel, conform documentului precizat, în Pașcani funcționează, cu personalitate juridică, 5 licee, 3 școli gimnaziale, 3 grădinițe, o școală postliceală, un club sportiv școlar și un club al copiilor. Deși la prima vedere par puține, în realitatea sunt mult mai multe. Asta deoarece, pe lângă instituțiile cu personalitate juridică mai funcționează și altele ce nu au acest statut.

Să luăm ca exemplu grădinițele. Au personalitatea juridică 3 dintre care una privată și altele două de stat. În teren regăsim însă, 9 grădinițe. Grădinițele nr. 1 și 4 aparțin juridic de Grădinița nr.2, iar Grădinițele nr. 5 și 6 funcționează sub tutela juridică a Grădiniței nr.3. În suburbiile Pașcaniului avem trei grădinițe: Grădinițele Boșteni, Gâștești și Sodomeni care sunt coordonate de Școala Gimnazială Gâștești.

Și la școlile gimnaziale avem un astfel de caz. La Blăgești, școala gimnazială este arondată ca personalitate juridică școlii din Lunca.

Advertisements

Un consilier local, Sorin Olariu, a dorit să afle dacă din cauză că grădinița din Boșteni nu mai are personalitatea juridică, aceasta se va închide. I-a răspuns viceprimarul Gabriela Nedelcu, care  a explicat că grădinița rămâne în Boșteni ca structură funcțională, dar va fi administrată de școala Gâștești.

„Noi în comisia de învățământ am propus să menținem grădinița Boșteni, astfel încât acești copii care au vârste cuprinse între 2 și 6 ani să stea cât mai aproape de casă, să nu fie nevoiți să se deplaseze la Sodomeni.  Nu este nicio modificare față de anul trecut ca și structură”, a explicat Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pașcani. 

 

Related posts

Salariații din administrație și asistență socială se pregătesc de grevă

Redacția

Atenție șoferi! Circulație pe un singur sens pe podul peste Siret (FOTO)

Redacția

300.000 lei de la bugetul local pentru bisericile din Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...