NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

8,76 lei noul preț al apei, practicat de ApaVital: PSD – 10 voturi pentru, PNL – 7 împotrivă, PMP a lipsit. Operatorul se bazează pe încrederea primarului!

Operatorul ApaVital și-a văzut atinse obiectivele la Pașcani, cu privire la majorarea prețului apei și aprobarea strategiei de tarifare. Aceste proiecte au trecut cu votul consilierilor din PSD, în timp ce PNL a votat împotrivă. De la ședința de astăzi au lipsit Sorin Olariu (PMP) și Maria Timofte  (PNL).

Ședința nu a fost lipsită de momente tensionate. Grupul PNL, prin vocea consilierilor Marius Pintilie și Claudiu Bodoașcă, a prezentat motivele pentru care nu susțin aceste proiecte. Pintilie a cerut un preț diferit pentru cetățenii municipiului și investiții concrete, după șase ani de zile de operare a celor de la ApaVital la Pașcani. De partea cealaltă, Claudiu Bodoașcă a susținut că nu poate fi de acord cu majorarea în condițiile în care operatorul județean a înregistrat profit, cheltuielile salariale sunt foarte mari pentru angajații din structura de conducere, dar fondul de investiții din resurse proprii este scăzut.

Noul preț al apei potabile la Pașcani este de 8,76 lei, față de 7,11 lei. El va fi aplicat de la 1 iulie 2020.

După intervențiile celor din PNL, primarul Dumitru Pantazi s-a arătat extrem de deranjat de aprecierile acestora, pe motiv că altă variantă nu există pentru municipiul Pașcani. Edilul local a preferat să facă trimitere la PSA, fostul operator de apă, și problemele din trecut, decât să ofere răspunsuri și soluții clare. Pantazi continuă să se laude cu fondurile europene de care municipiul va beneficia , la fel cum a făcut-o și în campania din anul 2016.

De partea cealaltă, Mihai Doruș, managerul ApaVital, a spus, cu referire la majorarea prețurilor, că pe acest document și-a dat acordul inclusiv Agenția Națională de Reglementare a Serviciilor Comunitare București (ANRSC).

Proiectul privind majorarea prețului a trecut cu cele 10 voturi ale consilierilor PSD. PNL a votat împotrivă. Drept urmare, de la 1 iulie 2020 noul preț de facturare va fi de 4,82 lei pentru apă și 3,94 pentru canalizare și epurare, ceea ce înseamnă un tarif de 8,76 lei.  

loading...
Advertisements

Related posts

Județul Iaşi, sub cod galben de ger. Temperaturi până la -20 de grade

Redacția

Stradă închisă astăzi până la orele 16.00

Ema Roman

Precedent! Judecătorii au anulat un contract de furnizare pe care ApaVital l-a încheiat cu un pășcănean de la bloc, constatând că operatorul a folosit mijloace viclene pentru a-l înșela!

Răzvan Grecu
Încarcă...