NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

80% din tinerii cu studii superioare din România, care folosesc servicii bancare, sunt mulțumiți de nivelul de trai, dar rămân preocupați să strângă bani în următorul an/ Doar 2% dintre români susțin că vor lua un credit ipotecar în următoarele 12 luni (studiu IRES)

Un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), la comanda Asociației Române a Băncilor, arată că 80% din tinerii cu studii superioare sunt preocupați să strângă bani în următorul an. Studiul a fost realizat în iulie 2022, pe un eșantion de 1.066 respondenți adulți care utilizează produse și servicii bancare, eroarea maximă tolerată fiind de +/- 3%. Totodată, analiza arată că 67% dintre românii care utilizează produse și servicii bancare intenționează să economisească în următoarele 12 luni.

Advertisements
  • ”Două treimi dintre românii care utilizează produse și servicii bancare au intenția să economisească în următoarele 12 luni, arată datele cuprinse în cercetarea de piață „Sistemul bancar în percepția românilor: creditarea și incluziunea financiară a românilor” realizată în luna iulie 2022 de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) și comandată de Asociația Română a Băncilor. 30% dintre respondenții la sondaj au afirmat că sigur vor economisi, 37% probabil că da, 10% probabil nu, 22% sigur nu și 1% dintre participanți nu au oferit un răspuns. Tinerii cu vârsta între 18-35 de ani cu studii superioare sunt cei mai interesați să economisească, în proporție de 80%”, se arată în studiul IRES.

Analiza comandată de băncile din România mai arată că sunt puțini românii cei dispuși să acceseze un credit ipotecar în următorul an: Aproximativ 2% dintre români vor accesa un credit ipotecar/ imobiliar în următoarele 12 luni,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Vasile Dîncu: Nu e cazul ca România să intre în război, aşa cum uneori vedem în fake news-uri

Redacția

Președintele Franței, Emmanuel Macron, anunță că europenii pregătesc o misiune diplomatică în Afganistan

Redacția

Klaus Iohannis: După 15 mai vom renunța la restricțiile de deplasare, dar vom purta mască de protecție

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site